Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Deer in London
Photograph: Shutterstock

Les millors imatges d'animals conquistant els carrers de ciutats del planeta

Mentre els humans es queden a casa, les cabres, cérvols, ànecs i óssos han sortit a jugar

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

És clar que és una mica aterridor i molt claustrofòbic, però hi ha hagut alguns aspectes positius que es poden treure de la situació global actual, com fotos inaudites de Barcelona buida, pluges d'estrelles que es veuen perfectament sense contaminació atmosfèrica, aplaudiments comunitaris per als nostres treballadors de la salut i emotives iniciatives solidàries per recolzar-nos. Ah, i totes les imatges d'animals aprofitant la poca activitat humana per sortir als carrers.

Aquests són alguns dels animals que gaudeixen de l'estat d'alarma, des de les cabres de Llandudno fins a la població d'óssos de Yosemite, passant pels senglars a la Diagonal de Barcelona i els dofins de la Costa Brava.

Llúdrigues al Besòs 

Sembla que les llúdrigues estan en la fase 5 del seu retorn a la conca als nostres rius. No és broma, la recuperació d'aquesta espècie a la conca del Besòs és molt lenta després que s'extingís la seva presència durant la segona meitat de segle XX. Però ara les imatges les acaben de captar i sembla que a poc a poc es recupera la seva població.

El senglar passeja per Barcelona

Escassos dies després que la població de la ciutat quedés confinada a casa, hi va haver informes de senglars que descendien de les muntanyes i rondaven pel centre de Barcelona. Els informes locals suggereixen que podrien haver estat buscant menjar als carrers de la ciutat, tot i que definitivament no es van unir a les cues de cap supermercat.

Dofins s'atreveixen a acostar-se a Maresme

És molt difícil albirar dofins a les costes barcelonines amb tant trànsit d'embarcacions i tant turisme a les platges. Ara que tot està buit, sembla que els adorables habitants de la Mediterrània tornen a passejar-se per la costa catalana.

Les cabres corren al voltant d'aquesta ciutat costanera de Gal·les

Mentre les comunitats de tot el món intenten fer front a la vida a casa, algunes criatures estan gaudint la seva millor vida. Ens referim a les cabres. Aquest grup de cabres salvatges ha trobat el paradís en aquesta ciutat costanera gal·lesa, que té a tots els residents confinats. Normalment les cabres viuen als turons sobre Llandudno a Gal·les, Regne Unit, però en lloc de quedar-se a casa com nosaltres, els animals han aprofitat l'oportunitat per passejar pels carrers buits de la ciutat.

Una rajada de cérvols s'ha apoderat d'un racó de l'est de Londres

Un valent grup de cérvols s'està acomodant als carrers de Romford. Sí, de debò. I per si això no era estrany, les fotos que han advertit sobre la presència del grup han estat publicades pel cantant i compositor Billy Bragg, que va prendre aquestes fotos d'un munt de cérvols tranquil·lament assentats a Harold Hill, a l'est de Londres. Potser els encanta la llum del sol, però no estem segurs que estiguin asseguts a dos metres de distància. ¿Es van perdre les notícies sobre la distància de seguretat?

Ciervo en Londres
Foto: shutterstock

Ànecs i ocells gaudeixen d'un París buit

Els carrers i parcs de París mai havien estat tan buits de presència humana, i la vida silvestre està recuperant gradualment els seus drets en un entorn urbà on els humans romanen absents. Els llops no estan (encara) a les portes de la capital, però els cignes, ànecs, merles, martes, corbs i guineus estan aprofitant la tranquil·litat de la capital.

ànecs i llops
FOTO: DR/Flicker

Les balenes exploren noves àrees 

A mesura que l'activitat humana s'ha desaccelerat en les últimes setmanes, l'activitat animal ha recuperat terreny. Hi ha hagut informes d'albirament de balenes lluny de les seves rutes i hàbitats habituals. A Vancouver, s'han vist balenes nedant prop de la ciutat en àrees generalment transitades per embarcacions i industrialitzades. Mentrestant, a Escòcia, Regne Unit, un grup d'orques va ser albirada recentment prop de Thurso. En general, es troben al voltant de les illes Shetland, molt més tranquil·les, però els experts creuen que la disminució en la quantitat d'embarcacions a l'aigua les ha animat a explorar noves aigües.

Els óssos estan de "festa" al desert Parc Nacional de Yosemite

D'acord, això no és una ciutat o poble, però mentre als humans se'ls ha vetat l'accés a Parc Nacional Yosemite de Califòrnia (l'espai s'ha tancat a causa de la crisi actual), la població animal resident és lliure de fer el que vulgui. I aparentment estan prosperant ara que totes les persones han desaparegut. D'acord amb un dels guardaboscos de parc, els óssos pràcticament estan de "festa" explorant àrees generalment plenes de visitants i fins i tot fan servir les carreteres desertes com camins

Croatia's brown bear population numbers around 2000
Croatia's brown bear population numbers around 2000© Sergei Uriadnikov

NO T'HO PERDIS: Banksy transforma el seu lavabo en una de les seves obres d'street art

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva

Últimes notícies

    Publicitat