Notícies

Les millors imatges del temporal Isaak a les comarques de Barcelona

La borrasca ha deixat onades de 9 metres i ventades de 90 quilòmetres per hora a diversos punts de Catalunya

Laia Jordà Sánchez
Clara Ruiz
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Escrit per:
Clara Ruiz
Temporal Isaak, Badalona
Foto: Jordi Pujolar/ACN
Publicitat

Les prediccions meteorològiques no s'han equivocat i el temporal Isaak segueix a Catalunya, tot i que es preveu que dijous ja vagi perdent força. La borrasca va arribar ahir a Barcelona, on l’Ajuntament ha activat el Pla d’actuació d'emergència municipal per fortes ventades. La Guàrdia Urbana també s’ha desplegat pels cinc quilòmetres de costa de la ciutat prohibint l’accés als espigons i als banyistes. Aquesta prohibició, però, exclou als surfistes des que es va modificar la normativa municipal, que permet als esportistes entrar a l’aigua sota la seva responsabilitat, tot i que hi hagi bandera vermella.

Ahir es van registrar onades de més de 8 metres a la capital catalana, tot i que la zona més afectada ha estat el Gironès. A municipis de la Costa Brava com Begur les onades han arribat fins als 9 metres d’alçada (amb un pic màxim registrat de 12,75 m) i a Portbou, a l’Alt Empordà, s’han registrat ventades de més de 90 quilòmetres per hora. 

A Badalona el temporal també ha deixat estralls, com destrosses en algunes de les edificacions de la platja de la ciutat o del bany de la riera Canyadó. El regidor de Protecció Civil, David Torrents, ha mostrat la seva preocupació per la situació i alerta que “fins a les sis de la tarda de dimecres aquest episodi pot anar a més”. 

Però les fortes ventades i el temporal marítim no han estat les úniques conseqüències de la borrasca. La neu també ha agafat protagonisme, caient amb força a cotes baixes, com a Montserrat, i ha deixat uns 20 centímetres de gruix a municipis d’Osona, com Cantonigròs, i 10 centímetres a Camprodon, a la comarca del Ripollès.

NO T'HO PERDIS: Les imatges que ens ha deixat la neu aquest gener Barcelona

Ja pots llegir el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat