Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les millors pel·lícules de l'any arriben a la Filmoteca

Durant els mesos de maig i juny, el cicle 'Els millors fims de l'any' projecta grans títols del 2020 que no s'han vist en pantalla gran

Escrit per
Albert Mora
Publicitat

Arrenca a la Filmoteca de Catalunya un dels cicles més esperats per als amants del setè art, que reuneix prop d'una vintena de títols imprescindibles de l'any passat segons una enquesta feta a crítics i periodistes cinematogràfics. A causa de la pandèmia, algunes de les obres més destacades no es van poder veure en sales, sinó a través de plataformes digitals.

Al cicle 'Els millors films de l'any' podrem veure en pantalla gran durant els mesos de maig i de juny títols com 'Vitalina Varela' de Pedro Costa, la celebrada pel·lícula d'animació franco-catalana 'Josep', i 'El año del descubrimiento', de Luis López Carrasco, que també protagonitzarà l’edició de maig del cicle 'Dies curts'.

Un altre gran atractiu del cicle és l'oportunitat de veure en pantalla gran l’última pel·lícula de Clint Eastwood, 'Richard Jewell', ja que fins ara només ha estat disponible en plataformes. També hi trobarem la guanyadora de la passada edició del Festival de Sant Sebastià, 'Beginning', de la cineasta georgiana Dea Kulumbegashvili, i s'estrenarà 'Rizi (Days)' de Tsai Ming-liang, que tot i haver passat per la Berlinale i Sant Sebastià, encara no havia arribat a les sales del nostre país.

'Richard Jewell', Clint Eastwood
Foto: Filmoteca

Altres grans pel·lícules del 2020 que es projectaran a la Filmoteca al mes de juny són: 'Under the skin', de Jonathan Glazer; 'The souvenir', de Joanna Hogg; 'My mexican bretzel', de Nuria Giménez Lorang; 'Bacurau', de Kleber Mendonça Filho i Juliano Dornelles; 'Mank', de David Fincher; 'Las niñas', de Pilar Palomero, i 'City Hall', de Frederick Wiseman.

NO T'HO PERDIS: Les millors estrenes de cine del mes

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat