Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les noves mesures per a motoristes que la DGT aplicarà a partir del 2021

Una de les mesures és que els motoristes podran circular pel voral de vies molt congestionades i a un màxim de 40 km/h

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Barcelona és una de les ciutats europees amb més motos i la demanda no para de créixer. Alhora, els motoristes tenen un risc 17 vegades més gran de morir en un accident que les persones que viatgen en un turisme. A més de les modificacions de la llei de trànsit ja aprovades –et trauran més punts, per exemple, per parlar amb el mòbil mentre es condueix o per no portar el cinturó cordat, cadireta de retenció infantil o el casc de la moto sense cordar–, la DGT ha presentat noves mesures que es faran efectives a partir del 2021 i que estan pensades per evitar la sinistralitat, sobretot  dels motoristes. Són aquestes: 

- Guants obligatoris: 

La gran majoria de motoristes no agafen la moto sense posar-se els guants. En cas d'accident, les mans són la part del cos que més pateix, ja que, com a acte reflex, posem les mans per evitar el cop. A partir de l'any vinent, els guants seran obligatoris a la carretera.

- Es podrà circular pel voral de vies que s'embussen freqüentment:

Aquesta maniobra es considerava molt perillosa i antireglamentària, però a partir del 2021 els motoristes podran circular pel voral de vies amb molt de trànsit i que s'embussen freqüentment. Podran fer-ho, però, a una velocitat màxima de 40 km/h. Amb aquesta nova mesura es vol evitar situacions de risc quan les motos circulen entre els cotxes. 

- Cursos de conducció per aconseguir punts: 

Es podran fer voluntàriament cursos de conducció segura per millorar coneixements i habilitats dalt de la moto i evitar el risc de sinistralitat. A canvi, es compensaria el motorista amb un mínim de punts. 

NO T'HO PERDIS: Patinets, mòbil i velocitat: tot el que has de saber de la nova normativa de circulació

Últimes notícies

    Publicitat