Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Tram Cruïlla
Foto: Cruïlla

Les obres per unir el tramvia per la Diagonal comencen la setmana del 7 de març

Aquestes seran les afectacions al trànsit de les obres de la unificació del tramvia a Barcelona

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Barcelona està cada vegada més a prop de veure la unificació del tramvia per la Diagonal. De fet, les obres per dur a terme aquest debatut i polèmic canvi a la ciutat començaran la setmana del 7 de març. La unificació de la xarxa tramviària de Barcelona no només farà que el tramvia creui tota la ciutat, sinó que també connectarà 9 municipis de l’àrea metropolitana i modificarà l’actual configuració d’una de les vies més emblemàtiques de Barcelona.

A més, amb aquesta unificació es preveu que el Tram de Barcelona capti 222 mil viatgers diaris, segons els estudis realitzats fins ara, cosa que suposaria reduir el pas de 12.500 vehicles privats cada dia.

Les obres començaran de manera simultània en diferents punts de la Diagonal, en el tram comprès entre la plaça de les Glòries i el carrer Girona. Ara bé, les afectacions no seran gaire diferents de les que ja hi ha actualment en aquesta via, ja que des del novembre del 2020, la Diagonal està en obres a causa de l’ampliació del col·lector, una intervenció necessària abans d’abordar la unió del Trambaix i el Trambesòs.

Així doncs, la previsió inicial per a les afectacions de la zona de Glòries-Canòpia és ocupar espais de la plaça per on actualment no hi transiten vehicles i, a més, es desviarà el Bus 7 que actualment para davant del Disseny Hub Barcelona.

A l’àmbit de l’avinguda Diagonal, entre el carrer Castillejos i el carrer de la Marina, s’ocuparan calçades laterals retirant els dos cordons d’estacionament i tallant un carril de circulació a banda i banda. Durant aquesta fase de treballs, es mantindrà un carril de circulació operatiu a cada lateral.

Als entorns de la plaça Pablo Neruda, les obres s’iniciaran amb els treballs d’habilitació d’un carril addicional de circulació al carrer Aragó, entre el carrer de la Marina i el carrer Sardenya. Una vegada posat en servei aquest carril, el trànsit provinent del carrer de la Marina estarà obligat a continuar recte en sentit ascendent o desviar-se cap al carrer Aragó, i el pas cap a l’avinguda Diagonal quedarà tallat per executar les obres.

A més, coincidint amb la implantació de les obres del tramvia es farà l’obertura del sentit ascendent del passeig de Sant Joan, actualment tallat per les obres del col·lector de la Diagonal

NO T'HO PERDIS: Barcelona celebrarà Sant Jordi en una superilla

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat