Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right La primera pedra del nou Centre d’Art Contemporani de Barcelona
Notícies / Art

La primera pedra del nou Centre d’Art Contemporani de Barcelona

Primera pedra
Foto: Jordi Mitjà

Misteri resolt. Els cartells de pedres que des de fa uns dies corren per Barcelona sabem on remeten: a la Fabra i Coats, que el 15 de febrer obre com a Centre d’Art Contemporani de Barcelona i Fàbrica de Creació.

 

La primera pedra
Foto: Marc Llibre

 

El simbolisme de la primera pedra és, d'alguna manera, una picada d'ullet a la gènesi del centre d'art: primer l'havia d'acollir el llavors Centre d'Art Santa Mònica però el 2008 el projecte canvia de rumb i d'ubicació per instal·lar-se al Canòdrom de la Meridiana. En no quallar, el pes i les espectatives es traslladen a la Fabra i Coats, que obre portes el 2012. Finalment el 2019 el centre escull direcció i projecte propi amb objectius com la producció, la creació local i internacional, i la relació amb la comunitat educativa i social.

Dissabte 15 tindrà l'acció de la primera pedra (10.30 h, Canòdrom) i la inauguració de la nova etapa de la Fabra i Coats, amb portes obertes al recinte i les diferents exposicions.

 

NO T'HO PERDIS: museus que obren gratis els diumenges

Advertising
Advertising