Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Museus que obren gratis els diumenges

Museus que obren gratis els diumenges

Alguns museus obren gratuïtament cada diumenge o el primer de cada mes

Advertising
La espera (Margot)
© Iván Moreno

Hi ha museus i fundacions de Barcelona que tenen entrada gratis el primer diumenge de cada mes. D'altres són d'accés lliure els diumenges a partir de les tres de la tarda. Visitar els museus sense pagar és una de les coses que podreu fer a Barcelona durant tot l'any.

 

No t'ho perdis: les millors exposicions de la cartellera artística.

Museus i institucions, Art i disseny

MNAC. Museu Nacional d'Art de Catalunya

Sants - Montjuïc

El Palau Nacional, edifici emblemàtic de l'Exposició Internacional de 1929, és la seu del Museu Nacional d'Art de Catalunya, que conté peces de totes les arts (escultura, pintura, arts de l'objecte, dibuixos, gravats, cartells, fotografia i numismàtica) i que té la missió d'explicar la magnitud de l'art català, des del romànic fins a mitjan segle XX. També s’exposa part de la col·lecció Thyssen-Bornemisza, que estava al convent de Pedralbes, i el llegat de Francesc Cambó.

El MNAC obre portes gratis el primer diumenge de cada més i els dissabtes a partir de les 15 h. També és gratuït l'11 de setembre i el 18 de maig coincidint amb el Dia Internacional dels Museus.

Museus i institucions, Història

MUHBA Museu d'Història de Barcelona

El Gòtic

De la plaça del Rei a la catedral hi ha uns 4.000 m2 d'excavacions romanes subterrànies: carrers, viles i magatzems d'oli i vi, que van ser descoberts per casualitat a finals dels anys 20, quan es va aixecar part del Barri Gòtic per construir la Via Laietana. Hi podeu accedir per la Casa Padellàs, un palau de mercaders de l'any 1498, que es va traslladar pedra per pedra fins a la plaça del Rei.

L'entrada al museu és gratuita cada diumenge de 15 a 20 h, i el primer diumenge de cada mes podreu entrar sense pagar durant tot el dia (al recinte de la plaça del Rei i la resta d'equipaments del Museu d'Història, excepte el Park Güell i el Refugi 307). A més, fa jornada de portes obertes per Santa Eulàlia, el dia 24 de setembre i el dia 18 de maig.

Advertising
Museus i institucions

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

El Raval

Un centre destinat a la creació amb nous llenguatges foment de la creació artística multimèdia.

Entrada gratuïta els diumenges de 15 a 20 h (amb aforament limitat), el Dia Internacional dels Museus - Nit dels Museus i Festes de la Mercè.

Plaça del DHUB
© Maria Dias
Museus i institucions

Museu del Disseny de Barcelona

El Parc i la Llacuna del Poblenou

Instaŀlat a l’edifici del DHUB, conegut popularment com 'la Grapadora', el Museu del Disseny acull al voltant de 70.000 objectes –com ara vaixelles, ceràmica, cotilles, cadires, bústies i cartells publicitaris– que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts d’autor contemporànies. A més de visitar les exposicions permanents, no us perdeu les temporals; ara el disseny social de Victor Papanek i la joieria de Joaquim Capdevila.

El Museu del Disseny obre gratis el primer diumenge de mes, i cada diumenge de 15 a 20 h.

Advertising
Art, Fotografia

Foto Colectania

La Fundació Foto Colectania és una entitat privada sense ànim de lucre que es va inaugurar a Barcelona l'any 2002 amb la finalitat de difondre la fotografia i el col·leccionisme a través d'exposicions, activitats (col·loquis, seminaris, viatges) i l'edició de catàlegs. Foto Colectania compta a més amb una col·lecció de fotografia que reuneix més de 2.500 obres d'autors espanyols i portuguesos des de 1950 fins a l'actualitat. A més, disposa d'una biblioteca de consulta lliure i d'una cambra de conservació on es guarda el fons fotogràfic, l'arxiu de Paco Gómez (donat per la seva família en 2001) i el dipòsit d'una part de la col·lecció de Juan Redón.

La fundació Foto Colectania obre gratis el primer diumenge de mes, d'11 a 15 h.

Museus i institucions, Art i disseny

Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona

El Raval

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona ocupa l'impressionant edifici de l'arquitecte nord-americà Richard Meier a la plaça dels Àngels, al Raval. Vol transmetre l'art contemporani, oferir una multiplicitat de visions i generar debats crítics sobre l'art i la cultura. Si us perdeu, seguiu el soroll que fan els skaters.

No obre gratis els diumenges, però sí cada dissabte, de 16 a 20 h. També fan portes obertes per Santa Eulàlia.

Advertising
Museus i institucions

Museu Picasso

Ciutat Vella

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència pel coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Obert al públic l'any 1963, acull un fons de més de 3.800 obres que conformen la col·lecció permanent i ofereixen una dilatada programació d'exposicions temporals. El museu va ser creat per pròpia voluntat de l'artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés, que va donar la seva col·lecció.

Accés gratuït dijous a la tarda de 18 a 21.30 h (cal disposar d'una entrada amb l'hora d'accés assignada) i el primer diumenge de mes, de 9 a 19 h. Jornada de portes obertes: 18 de maig i 24 de setembre.

Museus i institucions, Història

Museu de la Música

Fort Pienc

El 2007 el Museu de la Música tornava a obrir al públic a L’Auditori. La nova exposició permanent té prop de 500 instruments de diferents èpoques i cultures i està considerada com una de les més importants d’Espanya.

Entrada gratuita el primer diumenge de cada mes (durant tot el dia), tots els diumenges a partir de les 15 h, per Santa Eulàlia, el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus) i la Nit dels Museus de 19 h a 1 de la matinada. També el 21 de juny (Dia de la Música), el 23 i 24 de setembre (la Mercè) i el 22 de novembre (Santa Cecília).

Advertising
Pati del Museu Marès
Foto: Figueroa & Stallard
Museus i institucions, Art i disseny

Museu Frederic Marès

El Gòtic

Abans que ningú s’ho demani: no cal pagar l’entrada del museu per gaudir d’aquesta terrassa de conte. Juntament amb la que trobem sota els porxos de la Biblioteca Nacional i la del Museu Tèxtil, són potser unes de les terrasses més especials de Barcelona. Aïllades, amb vegetació, dins un entorn històric, tranquil·les, són l’enveja de totes les veïnes. L’exposició la conformen tres parts: Escultura, Gabinet del col·leccionista i Estudi-biblioteca de Frederic Marès.

Entrada gratuita el primer diumenge de mes (d'11 a 20 h), i tots els diumenges a partir de les 15 h. Es fan portes obertes per Santa Eulàlia, Corpus, i els dies 18 de maig i 24 de setembre. Aprofiteu!

Museu Maritim de Barcelona Drassanes
Maria Dias
Museus i institucions, Història

Museu Marítim de Barcelona

El Raval

Fins i tot si no pots distingir una caravel·la d'un catamarà, el Museu Marítim mereix una visita, ja que els arcs i voltes de les antigues drassanes representen un dels exemples millor conservats de l'arquitectura gòtica civil a l'Estat espanyol. En l'època medieval, les drassanes es van situar just a la vora del mar i es van utilitzar per assecar, reparar i construir bucs per a les flotes reials. Amb més de 75 anys d’història, la seva feina és conservar, estudiar i difondre una de les col·leccions de patrimoni marítim més importants de la Mediterrània.

L'entrada al museu és gratuïta el diumenge a partir de les 15 h, per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i durant la Mercè.

Advertising
Llocs d'interès

Jardí Botànic

Sants - Montjuïc

La construcció de nous accessos per als equipaments dels Jocs Olímpics va afavorir la proposta de crear un nou jardí botànic per a la ciutat. Està situat a la muntanya de Montjuïc, entre el castell i l’Estadi Olímpic Lluís Companys, té 14 hectàrees de superfície i la seva forma recorda a la d'un gran amfiteatre. Preserva les col·leccions de plantes mediterrànies de tot el món i té unes magnífiques vistes sobre el delta del Llobregat, l’Anella Olímpica i part de l'àrea metropolitana de Barcelona.

Podeu entrar gratis els diumenges a partir de les 15 h, el primer diumenge de mes (gratis tot el dia), per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i durant les festes de la Mercè.

Museus i institucions, Història natural

Museu Blau

El Besòs i el Maresme

El Museu Blau es va inaugurar el 2011 al Parc del Fòrum i forma part del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes i al gran vestíbul ens dóna la benvinguda l’esquelet d’una balena que va varar a la platja de Llançà el 1862. El Museu s’estructura al voltant de diferents instal·lacions i espais, la mostra de referència Planeta Vida (un viatge per la història de la vida i la seva coevolució amb el nostre planeta), espais per exposicions temporals, la Mediateca, el Niu de Ciència (per a nens de 0 a 6 anys), aules, sala d’acte, tallers, cafeteria i botiga.

Entrada gratuïta tots els diumenges a partir de les 15 h i el primer diumenge de cada mes (tot el dia). Portes obertes per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i per la Mercè.

Museus sempre gratuïts

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani
© Maria Dias
Art

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani

Sant Andreu

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani és un equipament municipal dedicada a la recerca, producció, exhibició i difusió de les pràctiques artístiques contemporànies. En estret contacte amb la creació més emergent i amb els diferents col·lectius locals, a través de la Fàbrica de Creació que està ubicada a les naus de l'antiga fàbrica, també té la voluntat de convertir-se en un espai amb projecció internacional.

Museus i institucions, Art i disseny

La Capella

El Raval

La Capella està situada al conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i de la Casa de Convalescència, un edifici catalogat com a monument historicartístic d’interès nacional. BCN Producció és el projecte central de la seva programació, dedicada a la creació emergent. La seva activitat se centra en organitzar exposicions per donar visibilitat a les propostes més innovadores dels artistes locals.

Advertising
Museus i institucions, Art i disseny

Virreina Centre de la Imatge

El Raval

És considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l’arquitectura civil de Catalunya. Les dependències i el pati serveixen de marc a importants exposicions temporals i és la seu de l'àrea de cultura de l'Ajuntament. En el seu interior també es poden veure de forma permanent els Gegants i l’Àliga de Barcelona i acull el Virreina Centre de la Imatge.

Museus i institucions, Art i disseny

Arts Santa Mònica

El Raval

És un espai on diverses disciplines de creació artística contemporània es troben amb la ciència, el pensament i la comunicació. La programació té lloc a diversos espais d’aquest edifici de la Rambla: el quiosc (espai transfronterer entre continguts i xarxa), el balcó de la Rambla (espai polivalent d’accions i debats), l'arxiu (sala d'exposicions de la memòria), el claustre (gran espai d´exposicions de tesis, col·lectives) l'anella (sala de recorreguts expositius) i el laboratori (sala d´exposició i de creació de projectes que relacionen l'art, la ciència i la tècnica).

Advertising
Vil·la Joana
© Maria Dias
Museus i institucions, Història

MUHBA Vil·la Joana

Ubicació

Vil·la Joana és la masia del segle XIX situada a la serralada de Collserola coneguda perquè el 1902 va morir-hi Jacint Verdaguer. La casa-museu del MUHBA ha conservat les habitacions que va ocupar l'autor de 'Canigó' i el visitant pot apropar-se a la vida i obra del poeta de la Renaixença.

MUHBA La Casa de l'Aigua
Ajuntament de Barcelona
Museus i institucions

MUHBA Casa de l'Aigua

La Casa de l’Aigua de Trinitat Vella era l’estació elevadora d’aigua del sistema d’abastament municipal de Barcelona, construït entre 1915 i 1919, any en què va entrar en funcionament. Després de l’epidèmia de tifus que va assolar la ciutat el 1914, que va produir una alta mortalitat a causa de la contaminació de l’aigua distribuïda per la companyia municipal, va caldre renovar amb tota urgència el sistema de subministrament d’aigua de boca. El nou sistema va ser projectat per l’enginyer municipal Felipe Steva i Planas el 1915 i estava integrat per diverses instal·lacions exteriors i conduccions subterrànies. Es nodria d’aigua de la mina i dels pous de Montcada, que des de l’estació elevadora de Trinitat Vella s’impulsava fins al dipòsit de la Trinitat Nova on es clorava i des d’on, per gravetat, era conduïda fins a Ciutat Vella i la Barceloneta. Va funcionar fins 1989. Actualment aquesta instal·lació està en procés d’adequació per a la visita pública per part del MUHBA i dels districtes de Sant Andreu i Nou Barris, amb la col·laboració d’entitats socials i culturals de proximitat.

Advertising
Temple Roma d'Augusti
© Olivia Rutherford / Time Out
Llocs d'interès, Visites turístiques

Temple Romà d’August

El Gòtic

Quatre imponents columnes corinties estriades que daten del segle I cC es disparen fora del seu podi al lloc més improvable: un pati del Centre de Montanyisme de Catalunya. Part de la cantonada de darrere del temple dedicat a l'emperador romà August (que després de la seva mort va ser elevat al Panteó), les columnes van ser descobertes i aïllades de l'estructura d'un edifici medieval a l'any 1835. La columna de la dreta va estar molt temps a la Plaça del Reu, separada de la resta, fins que va ser retornada l'any 1956.

You may also like

    Advertising