Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Els museus de Barcelona que obren gratis el diumenge

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Museu del Disseny
Foto: Museu del Disseny

Els museus de Barcelona que obren gratis el diumenge

Museus que fan portes obertes el primer diumenge de mes, i altres dies o franges horàries que també permeten entrar sense pagar entrada

Advertising

El diumenge és un bon dia per anar de museus i visitar exposicions; hi ha centres que tenen entrada gratis el primer diumenge de cada mes i d'altres que ofereixen accés lliure els diumenges a la tarda, a més d'altres franges de gratuïtat (varien segons la institució). Arran de la crisi sanitària i després de mesos d'estar tancats, els museus ens reclamen i es reivindiquen com a protagonistes de la vida cultural de la ciutat; consulteu les seves webs per a condicions d'aforament i horaris especials. 

NO T'HO PERDIS: Les millors coses per fer gratis a Barcelona

MNAC. Museu Nacional d'Art de Catalunya

Museus i institucions Art i disseny Sants - Montjuïc

Per redescobrir l'art català des del romànic fins a mitjan segle XX. Dialogant amb la col·lecció permanent trobareu els projectes expositius d'oriol vilapuig i Aurèlia Muñoz. Fins al 30 de setembre, l'horari és de dimecres a diumenge, de 10 a 20 h.

El MNAC obre portes gratis el primer diumenge de cada mes i els dissabtes a partir de les 15 h. També és gratuït l'11 de setembre i el 18 de maig coincidint amb el Dia Internacional dels Museus. 

MUHBA Museu d'Història de Barcelona

Museus i institucions Història El Gòtic

La visita al museu de la plaça del Rei és com viatjar a Barcino, que se'ns fa present a través de 4.000 metres quadrats d'excavacions romanes subterrànies. Visiteu-hi també la mostra 'Flashback', amb nous horaris per la crisi sanitària: obren de dt. a dg., de 10 a 14 i de 15 a 20 h, amb una hora per a la desinfecció del recinte. Es regula l'entrada (cada 15 minuts entren 15 persones), per això es recomana adquirir entrada prèvia.


L'entrada al museu és gratuïta cada diumenge de 15 a 20 h i el primer diumenge de cada mes podreu entrar-hi sense pagar durant tot el dia (vàlid per a tots els centres del Muhba, excepte el Park Güell). Fan jornada de portes obertes per Santa Eulàlia, el dia 24 de setembre i el dia 18 de maig.

Advertising

Centre de Cultura Contemporània de Barcelona

Museus i institucions El Raval

El CCCB és un centre cultural multidisciplinari que explora la contemporaneïtat a partir de diferents llenguatges i temes; pròximament s'inaugurarà la mostra dedicada a William Kentdrige.

Entrada gratuïta els diumenges de 15 a 20 h (amb aforament limitat, cal portar tiquet de reserva prèvia), el Dia Internacional dels Museus - Nit dels Museus i per les festes de la Mercè.

Plaça del DHUB
© Maria Dias

Museu del Disseny de Barcelona

Museus i institucions El Parc i la Llacuna del Poblenou

El Museu del Disseny acull al voltant de 70.000 objectes que expliquen l’evolució de les arts decoratives en el disseny i les arts d’autor contemporànies. Estan obertes l'exposició permanent de disseny de producte, la d'arts decoratives, la de disseny gràfic i moda i indumentària. Els horaris provisionals són de dt. a dv., de 15 a 20 h i ds. i dg., de 10 a 14 i de 15 a 20 h. Aforament limitat, es recomana obtenir entrada prèvia online. 

El Museu del Disseny obre gratis el primer diumenge de mes, i cada diumenge de 15 a 20 h.

Advertising

Museu Picasso

Museus i institucions Ciutat Vella

El Museu Picasso de Barcelona és el centre de referència pel coneixement dels anys de formació de Pablo Ruiz Picasso. Va ser creat per pròpia voluntat de l'artista i del seu amic i secretari Jaume Sabartés; enguany se celebren 50 anys de la donació de l'artista a la ciutat. El museu es pot visitar de dt. a dg., d'11 a 21 h.   

Accés gratuït dj. a la tarda de 17 a 21 h (es recomana obtenir entrada anticipada) i el primer diumenge de mes. Jornada de portes obertes: 18 de maig i 24 de setembre.

Museu de la Música

Museus i institucions Història Fort Pienc

El Museu de la Música reuneix prop de 500 instruments de diferents èpoques i cultures, una col·lecció considerada com una de les més importants d’Espanya. Els horaris provisionals són dt., dc. i dv., de 10 a 18 h. Dj., de 10 a 21 h. Ds. i dg., de 10 a 19 h.

Entrada gratuïta el primer diumenge de cada mes (tot el dia), tots els diumenges a partir de les 15 h, els dijous que el museu sigui obert (de 18 a 21 h); per Santa Eulàlia, el 18 de maig (Dia Internacional dels Museus); també el 21 de juny (Dia de la Música), el 23 i 24 de setembre (la Mercè) i el 22 de novembre (Santa Cecília).

Advertising
Pati del Museu Marès
Foto: Figueroa & Stallard

Museu Frederic Marès

Museus i institucions Art i disseny El Gòtic

Una petita meravella sovint poc coneguda, la col·lecció que l'escultor Frederic Marés va reunir i donar a la ciutat de Barcelona el 1946. Situada en un entorn històric, en una part de l'antic Palau Reial, i amb un pati que és un tresor, el museu es distribueix en diferents parts: la dedicada a l'escultura, el gabinet del col·leccionista i Estudi-biblioteca de Frederic Marès. Han tornat als horaris habituals, i controlar l'aforament el museu programa blocs d'entrada cada 30 minuts. Es recomana adquirir entrada.

Entrada gratuïta el primer diumenge de mes (d'11 a 20 h) i tots els diumenges a partir de les 15 h. Es fan portes obertes per Santa Eulàlia, Corpus, i els dies 18 de maig i 24 de setembre.

Museu Maritim de Barcelona Drassanes
© Maria Dias

Museu Marítim de Barcelona

Museus i institucions Història El Raval

Fins i tot si no pots distingir una caravel·la d'un catamarà, el Museu Marítim mereix una visita, ja que els arcs i voltes de les antigues drassanes representen un dels exemples millor conservats de l'arquitectura gòtica civil a l'Estat espanyol. En l'època medieval, les drassanes es van situar just a la vora del mar i es van utilitzar per assecar, reparar i construir bucs per a les flotes reials. Els horaris són de dl. a dg., de 10 a 20 h.

L'entrada al museu és gratuïta el diumenge a partir de les 15 h, per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i durant la Mercè.

Advertising
Jardi Botanic
© Greg Gladman / Time Out

Jardí Botànic

Llocs d'interès Sants - Montjuïc

La construcció de nous accessos per als equipaments dels Jocs Olímpics va afavorir la proposta de crear un nou jardí botànic per a la ciutat. Preserva les col·leccions de plantes mediterrànies de tot el món i té unes magnífiques vistes sobre el delta del Llobregat, l’Anella Olímpica i part de l'àrea metropolitana de Barcelona. Els horaris són de dl. a dg., d'11 a 20 h.

Podeu entrar gratis els diumenges a partir de les 15 h, el primer diumenge de mes (gratis tot el dia), per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i durant les festes de la Mercè.

Museu de Ciències Naturals
Foto: Shutterstock

Museu de Ciències Naturals

Museus i institucions Història natural El Besòs i el Maresme

Es va inaugurar el 2011 al Parc del Fòrum i forma part del Museu de Ciències Naturals de Barcelona. Ocupa 9.000 metres quadrats distribuïts en dues plantes i al gran vestíbul ens dóna la benvinguda l’esquelet d’una balena que va varar a la platja de Llançà el 1862. Entre les novetats del centre destaca la coberta verda del terrat; els horaris són de dl. a dg., d'11 a 20 h.

Entrada gratuïta tots els diumenges a partir de les 15 h i el primer diumenge de mes (tot el dia). Portes obertes per Santa Eulàlia, el Dia Internacional dels Museus i per la Mercè.

Advertising
Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada
Foto: Facebook Museu Etnològic i de Cultures del Món

Museu Etnològic i de Cultures del Món - Montcada

Museus i institucions Història Barcelona

El Museu Etnològic i de Cultures del Món, amb seu al palau de Lió del carrer Montcada, apropa a la diversitat artística i cultural de diferents pobles d'Àfrica, Àsia, Amèrica i Oceania. A la seu de Montjuïc, es proposa una lectura de la societat actual.

Portes obertes els diumenges de 15 a 19.30 h i cada primer diumenge de mes, de 10 a 19.30 h.

 

El Born Centre Cultural
© Irene Fernández

El Born Centre de Cultura i Memòria

Llocs d'interès Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

L'antic mercat de Born reobre convertit en centre cultural. Sota l'estructura de vidre i ferro construïda per Josep Fontserè el 1876 –va ser el primer mercat de la ciutat creat seguint la moda de l'arquitectura de París– es conserven les restes arqueològiques del barri de Vilanova de Mar, de 1700. A més de les 'pedres', podeu visitar l'exposició dedicada a Perich.

Accés gratuït al recinte. El primer diumenge de mes són gratuïtes les exposicions; al jaciment només s'hi pot accedir amb visites guiades, que són de pagament. 

Advertising
IED Barcelona, Design
Foto: Shutterstock

Pavelló Mies Van der Rohe

Museus i institucions Sants - Montjuïc

Mies van der Rohe va construir el Pavelló Alemany per a l'Exposició de 1929, no com una galeria, sinó com un espai de recepció poc moblat amb la seva marca personal, la ‘Cadira Barcelona’, tot en col·laboració amb la dissenyadora Lilly Reich. El pavelló va esdevenir un referent de l'arquitectura racionalista moderna, sobretot per l'ús revolucionari dels materials. Fins al 15 de juliol es podrà visitar la instal·lació dedicada a Lilly Reich.

Entrada gratuïta cada primer diumenge de mes (de 10 a 20 h).

 

Macba. Museu d'Art Contemporani de Barcelona

Museus i institucions Art i disseny El Raval

El Museu d’Art Contemporani de Barcelona ocupa l'edifici de l'arquitecte nord-americà Richard Meier a la plaça dels Àngels, al Raval. S'hi desplega la col·lecció d'art contemporani, i també ofereixen mostres temporals com la dedicada a la performance als anys 90

Obre gratis cada dissabte, de 16 a 20 h. També fan portes obertes per Santa Eulàlia.

Advertising

Foto Colectania

Art Fotografia

Foto Colectania compta amb una col·lecció de fotografia que reuneix més de 2.500 obres d'autors espanyols i portuguesos des de 1950 fins a l'actualitat; a banda, acull exposicions com la dedicada a Daido Moriyama, nom clau en la renovació de la fotografia japonesa.

Obre gratis el primer diumenge de mes, d'11 a 15 h.

Centres culturals sempre gratuïts

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani
© Maria Dias

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani

Art Sant Andreu

Fabra i Coats Centre d'Art Contemporani és un equipament municipal dedicada a la recerca, producció, exhibició i difusió de les pràctiques artístiques contemporànies. En estret contacte amb la creació més emergent i amb els diferents col·lectius locals, a través de la Fàbrica de Creació que està ubicada a les naus de l'antiga fàbrica, també té la voluntat de convertir-se en un espai amb projecció internacional.

La Capella

Museus i institucions Art i disseny El Raval

La Capella està situada al conjunt monumental de l’Hospital de la Santa Creu i de la Casa de Convalescència, un edifici catalogat com a monument historicartístic d’interès nacional. BCN Producció és el projecte central de la seva programació, dedicada a la creació emergent. La seva activitat se centra en organitzar exposicions per donar visibilitat a les propostes més innovadores dels artistes locals.

Advertising

Virreina Centre de la Imatge

Museus i institucions Art i disseny El Raval

És considerat un dels millors exponents del barroc aplicat a l’arquitectura civil de Catalunya. Les dependències i el pati serveixen de marc a importants exposicions temporals i és la seu de l'àrea de cultura de l'Ajuntament. En el seu interior també es poden veure de forma permanent els Gegants i l’Àliga de Barcelona i acull el Virreina Centre de la Imatge.

Arts Santa Mònica

Museus i institucions Art i disseny El Raval

És un espai on diverses disciplines de creació artística contemporània es troben amb la ciència, el pensament i la comunicació. La programació té lloc a diversos espais d’aquest edifici de la Rambla: el quiosc (espai transfronterer entre continguts i xarxa), el balcó de la Rambla (espai polivalent d’accions i debats), l'arxiu (sala d'exposicions de la memòria), el claustre (gran espai d´exposicions de tesis, col·lectives) l'anella (sala de recorreguts expositius) i el laboratori (sala d´exposició i de creació de projectes que relacionen l'art, la ciència i la tècnica).

Advertising

Palau Robert

Museus i institucions Història Dreta de l'Eixample

El Palau Robert va ser construït entre el 1898 i 1903 com a residència privada de Robert Robert i Surís, marquès de Robert, un aristòcrata influent, financer i polític d'origen gironí. L'edifici actualment pertany a la Generalitat de Catalunya i acull un centre d'exposicions amb tres sales, un espai per a concerts, el Centre d’Informació de Catalunya, una oficina de turisme de la ciutat, una llibreria i jardins oberts al públic.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising