Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les platges de Barcelona estaran vigilades amb drons aquest estiu

Els usuaris podran consultar l'aforament de les zones de bany en temps real

Escrit per
Ainhoa Echeverría
Publicitat

Si aquest estiu esteu a la platja prenent el sol i veieu un objecte volador no identificat, tranquils: no serà un ovni. Estareu veient la prova pilot amb drons que té l'objectiu de controlar la gestió i l'aforament de les platges de Barcelona.

Amb aquesta prova pilot, que sorgeix d'un conveni entre l'Ajuntament de Barcelona, l'Institut Municipal d'Informàtica i BIT Habitat, els usuaris podran consultar l'aforament de les platges en temps real a la web municipal. Tot i que aquest estiu l'Ajuntament ja no limitarà l'aforament de les platges de la ciutat, l'ús de drons, però, permetrà conèixer l'estat de cada platja del municipi, ja que la informació sobre les zones de bany s'actualitzarà cada 1,5 hores.

El consistori va anunciar fa dos dies la licitació pública per oferir aquest servei de cara a l'estiu, que també planteja incorporar un sistema de control complementari en els espectacles musicals i esdeveniments que comportin grans concentracions de gent en espais públics a l'aire lliure, sempre que no es captin dades de caràcter personal.

De fet, la prova pilot garantirà la protecció dels drets i llibertats de les persones, així com les dades personals, drets digitals i la gestió ètica de les dades. El sistema de processament d'imatges en temps real les farà anònimes i immediatament després eliminarà les originals, evitant així el reconeixement de les persones.

L'ús de drons a les platges no solament ajudarà a optimitzar la gestió de l'accés a les zones de bany i evitar les aglomeracions de persones, sinó que també optimitzarà el servei de neteja, la detecció d'abocament i l'obtenció d'informació en el seguiment de l'impacte dels temporals en el litoral. De moment, es tracta d'una prova, però aquest projecte té com a objectiu convertir-se en un futur en un servei públic regular.

NO T'HO PERDIS: 10 platges genials a 30 minuts de Barcelona

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat