Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Reunió amics amb mascareta
Foto: Shutterstock

Les reunions socials podran ser de més de 10 persones a partir d’aquest divendres

A partir del 10 de setembre s’acaba també la reducció d’aforament en cerimònies religioses, però es manté el tancament de l’oci nocturn

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

A partir d’aquest divendres 10 de setembre, ja no hi haurà límit de persones a les reunions socials. Des de mitjans d’estiu tornava a estar prohibit fer reunions de més de 10 persones, així que l’aixecament d’aquesta mesura canvia el panorama de les trobades socials. A la fi del límit d’assistents en reunions socials, cal sumar-hi també la fi de les restriccions d’aforament en actes i cerimònies religioses.

El Procicat s'ha reunit per treballar en la resolució que s'aprovarà divendres, segons ha explicat en roda de premsa posterior al consell executiu. Faltaria acabar de perfilar la lletra petita de les noves mesures, entre les quals s’estudia augmentar del 30% al 40% l'aforament en espectacles de més de 10.000 persones, com per exemple, els esdeveniments esportius.

La fi de les restriccions en trobades religioses significa també que ja no hi haurà cap mesura que, segons el govern de la Generalitat, “afecti drets fonamentals”, i, per tant, que requereixi l’aval del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Ara bé, el gruix de la resta de restriccions es mantenen. És el cas de totes aquelles prohibicions relacionades amb l’oci nocturn, que encara continuarà tancat. Patricia Plaja, portaveu del Govern, ha explicat que aquesta obertura es farà "com més aviat millor", però que encara "no es donen les circumstàncies" per executar-la de manera segura. El departament de Salut és partidari d'esperar que es buidin les UCI i que millorin els indicadors de covid-19 per permetre'n la reobertura, i també està pendent de l’obertura de les escoles, ja que això podria tenir un impacte en les dades epidemiològiques.

NO T'HO PERDIS: Restriccions a Catalunya: què es pot fer i què no?

Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat