Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les terrasses a la calçada seran definitives, segons la nova ordenança de Barcelona

La nova ordenança de Barcelona regularitzarà set tipus de terrasses a la calçada i oferirà ajudes als propietaris que vulguin instal·lar-les

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

Les terrasses instal·lades de manera extraordinària durant la pandèmia en calçades, xamfrans i llocs d’aparcament seran definitives. Així ho recull la nova ordenança de la ciutat Barcelona, on es confirma que els establiments de restauració podran habilitar la calçada com a terrassa i col·locar-hi taules i cadires de manera permanent. 

Durant aquest juliol, l’Ajuntament de Barcelona ha fet diverses proves amb prototips i com a resultat, s’han homologat set models de terrassa que s’adeqüen al nou text de l’ordenança. Aquests prototips, dissenyats a la ciutat, s’adapten a les diferents localitzacions i són modulars, accessibles des de la vorera, segurs i de fàcil manteniment.

De fet, entre juny i juliol d’aquest any, ja s’havien transformat com a definitives una dotzena de terrasses instal·lades l’any passat sobre antigues fileres d’aparcament o en xamfrans, com per exemple la del Poeta Cabanyes, al Poble-sec.

A partir d’ara, tots els bars i restaurants que ho vulguin podran instal·lar els nous prototips i, a més, comptaran amb ajudes per fer-ho. Per incentivar i facilitar el canvi, es convocarà una línia de subvencions de dos milions d’euros per ajudar a finançar el cost de la compra i la instal·lació de la plataforma als propietaris de terrasses que així ho demanin. Ara bé, els nous prototips de terrassa no seran obligatoris fins al juny de 2022. Fins aleshores, hi haurà un període de transició en què conviuran els elements provisionals i els definitius. 

Aquesta nova mesura culmina el procés que es va començar el maig del 2020. Des d’aleshores, s’han concedit 3.668 llicències per a noves terrasses i ampliacions excepcionals, amb l’objectiu d’assegurar la supervivència de bars i restaurants afectats per la crisi de la Covid-19, i per crear un espai públic més viu i accessible i que compleixi les mesures sanitàries. Aquestes llicències s’han traduït en  més de 10.000 taules noves i gairebé 40.000 cadires noves i, segons un estudi de la Universitat de Barcelona, també han permès salvar almenys 1.875 llocs de treball.

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses de Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat