Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les terrasses de les places de Gràcia tancaran abans per reduir el soroll

Sol, Vila de Gràcia, Virreina, Diamant i Revolució són les zones afectades per les noves mesures d'actuació

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El pla per reduir la contaminació acústica als carrers i places de Barcelona arriba al barri de Gràcia. El districte impulsarà un seguit de mesures en aquells indrets considerats Zona Acústicament Tensionada en Horari Nocturn (ZATHN). L’àmbit d’actuació afectarà les places de Sol, Vila de Gràcia, Virreina, Diamant i Revolució.

Les mesures –que ja s’ha implantat en altres zones de la ciutat, com al carrer Enric Granados– inclouen l’avançament en una hora del tancament de les terrasses en ZATHN. Així doncs, entre els mesos d’abril i octubre, entre setmana l’hora de tancament s'avançarà a les 23 h i, els divendres, dissabtes i vigílies de festiu a les 24 h. La resta de l’any només es modificarà l’horari de tancament dels caps de setmana i vigílies de festiu. 

Es tracta d’una acció puntual i concreta per tal de reduir l’impacte sonor que afecta durant les nits als veïns de la zona. Tot i això, es preveu que entri en vigor a finals de mes (coincidint amb la fi de la festa major) una vegada superats tots els tràmits administratius. 

D’altra banda, el pla proposa altres mesures per les cinc places afectades com afegir vetlladors des de les 20 h fins al tancament horari de terrasses, reclamar als establiments que llencin el vidre als contenidors durant el dia i instal·lar taps de plàstic a taules i cadires i cadenes plastificades. 

En la mateixa línia, el districte Sants-Montjuïc també adoptarà aquestes mesures i reduirà l’hora de tancament dels establiments i les terrasses situats a la plaça dels Jardins de la Mediterrània. Els locals hauran de tancar a l’1.30 h de la matinada entre setmana i a les 2 h els divendres, dissabtes i vigílies de festius. Les terrasses avançaran el tancament a les 23 h entre setmana i a les 24 h la resta de dies. 

NO T'HO PERDIS: 17 terrasses de Barcelona amb vistes espectaculars

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat