Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Les terrasses provisionals de Barcelona es començaran a retirar després de Sant Jordi

Els establiments que no hagin consolidat l’ampliació provisional feta durant la pandèmia perdran les seves terrasses provisionals a partir del 25 d’abril

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Durant la pandèmia, la ciutat es va omplir de terrasses provisionals: bars i restaurants van ampliar el seu espai exterior omplint la calçada i les voreres de taules i cadires. L’estiu del 2021, l’Ajuntament de Barcelona va decidir que aquells establiments que ho desitgessin podrien transformar les seves terrasses provisionals en permanents. Ara, tots els bars i restaurants que no hagin demanat consolidar les ampliacions a la calçada o la vorera, hauran de dir adeu a la seva terrassa.

Així ho ha explicat Janet Sanz, tinent d’alcalde d’Urbanisme de la ciutat. La retirada de terrasses provisionals tindrà lloc després de Sant Jordi i afectarà aquells establiments que no hagin sol·licitat la permanència de les noves terrasses o que no compleixin els requisits necessaris per consolidar l’ampliació. 

De fet, els titulars dels negocis tenien temps per fer les sol·licituds fins al 31 de març. Ara, el consistori està avaluant quines terrasses s’ajusten a la normativa i es poden mantenir, i quines no la compleixen i, per tant, hauran de desaparèixer. El més prioritari és retirar les polèmiques terrasses delimitades per blocs de formigó, per regularitzar el compliment de la normativa abans que s'acabi l'any.   

L’agost del 2021, la nova ordenança de la ciutat de Barcelona va donar l’opció de transformar en definitives les terrasses instal·lades de manera extraordinària durant la pandèmia en calçades, xamfrans i llocs d’aparcament. La mesura va culminar el procés que es va començar el maig del 2020 amb l’objectiu d’assegurar la supervivència de bars i restaurants afectats per la crisi de la Covid-19, i per crear un espai públic més viu i accessible i que complís les mesures sanitàries.  

NO T'HO PERDIS: Les millors terrasses de Barcelona
Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat