Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'estàtua del gos que adoptaràs

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Recordeu aquelles ridícules estatuetes de marbre de fa deu mil anys, a la safata del darrere del cotxe? En teoria eren per evitar que els pispes t'obrissin el quatre llaunes. Bé, és molt millor l'amor que la por: tornen les estàtues de gossos, però ara per suscitar tendresa i compassió: l'Ajuntament de Barcelona impulsa una campanya per fomentar l'adopció de mascotes enlloc de la seva compra. I ho fa d'una manera tant simpàtica com col·locant 20 estàtues de formigó que reprodueixen les figures de gossos que actualment són al centre d'acollida d'animals de Companyia de Barcelona (CAAB).

Han instal·lat dues figures per districte, com a símbol del gos abandonat que espera una llar, i cadascú porta una placa identificativa amb un codi QR que porta a la web de l'Ajuntament de Benestar Animal. Si el formigo caní us estova el cor, no us sentireu defraudats: les figures s'han fet amb impressores 3D, o sigui que sou davant el gos que podreu adoptar. El d'aquestes imatges és a la Plaça Gal·la Placídia.

Gos de formigó que t'estova el cor
Gos de formigó que t'estova el cor
© Andreu Gomila

El CAAB l'any passat va atendre 760 gossos i 600 gats abandonats –un 13% més que el 2016– i van ser adoptats 745 gossos i 516 gats. Actualment hi ha 70 gossos que porten més d'un any esperant una casa en el centre d'acollida d'animals. Us semblen pocs, 760 gossos? Doncs heu de recordar que cada any a Espanya s'abandonen uns 50.000 llebrers: molts d'ells deixats mig morts en rasses i marges. El comissionat d'ecologia de l'Ajuntament, Frederic Ximeno, recorda que la decisió de conviure amb un animal és per a tota la vida i ha d'ésser conscient i responsable: «L'abandonament és un acte reprobable». Hem de recordar aquell eslògan de «no l'abandonis, ell no ho faria mai»?

Últimes notícies

    Publicitat