Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
El Molino
Foto: ShutterstockEl Molino

L'històric Molino prepara el seu futur de cara a la pròxima tardor

L'establiment acollirà activitats puntuals de barri, però no tindrà gestió comunitària

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Fa uns mesos rebíem la notícia que el Molino del Paral·lel tornarà a funcionar convertit en una sala de flamenc, jazz, música d’autor i rumba. Ara, per fi, sembla que tenim data: la pròxima tardor. De fet, avui acaba el termini d’exposició pública de les condicions per a la gestió d’aquest emblemàtic equipament i a partir d’ara comença el procés de licitació, que ha trigat quasi 3 anys en arrancar, per escollir quina empresa serà la gestora de la sala en els mesos vinents. 

El procés ha trigat quasi dos mesos a resoldre’s, i durant aquest temps alguns col·lectius culturals del Poble-sec han denunciat que les condicions del concurs no representen les demandes culturals i reals del barri, i per això demanen una gestió comunitària. De fet, una trentena d’entitats culturals i teatrals han expressat en un manifest el seu descontentament i han exigit a l’Ajuntament que s’aposti per un projecte de cultura pública i comunitària, com s’ha fet al Teatre Arnau o al Paral·lel 62. També han demanat que s’aturi el concurs i es modifiquin les bases cap a un model públic amb un retorn social al barri, i que es defensi un projecte de caràcter popular. Tot i això, ja ha començat el procés de licitació i segons fonts municipals, El Molino acollirà algunes activitats puntuals de barri, com Nadal, Sant Jordi o la festa major del Poble-sec, però no tindrà gestió comunitària i el model continuarà sent d’explotació privada, tal com ha avançat Betevé.  

Sembla que no tota la comunitat del barri està en contra de la decisió de l’Ajuntament. El president de l’Associació de Veïns del Poble-sec, Sergi Gàzquez, ha expressat la seva satisfacció davant l’opció que se li presenta a El Molino perquè considera que l’obertura de l’edifici revivarà la plaça de la Bella Dorita. A més, ha expressat que la instal·lació d’una terrassa milloraria encara més el seu ús i evitaria la seva degradació. Tanmateix, aquesta decisió està en mans del districte de Sants-Montjuïc.

NO T'HO PERDIS: 11 obres fantàstiques que pots veure a Barcelona el dia de Cap Butaca Buida

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat