Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'obra d'art mòbil més llarga del món arriba a Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Els missatges de conscienciació mediambiental ens arriben per totes bandes però per primera vegada ens arribaran en tren. El Tren de Noè ja té reservat un lloc a l'Estació de França, concretament a la via 14 del 13 al 15 de setembre i de forma gratuïta. Una excusa perfecta per revisitar una estació plena d'encant alhora que ens sensibilitzem amb aquesta iniciativa única al món. La seva fi és recórrer Europa per alertar sobre la importància del transport de mercaderies, una peça clau en la lluita per salvar el planeta.

El Tren de Noè
© Noah's Train

Obra col·lectiva i milers de quilòmetres

El Tren de Noè, impulsat per l'aliança Rail Freight Forward i les seves 18 companyies de tren, Renfe inclosa, porta a l'esquena milers de quilòmetres i desenes de capitals europees com Viena, Roma o Munic. Inspirat en la història més antiga de protecció del medi ambient, l'arca de Noè, aquest peculiar tren va sortir per primera vegada el passat 14 de desembre de Katowice, Polònia. Al llarg del seu viatge l'han visitat milers de persones i ha anat canviant d'aspecte, ja que a cada ciutat s'hi afegeixen nous contenidors pintats per artistes de cada país. Els grafiters Sabek i Piro s'encarregaran de la seva aportació artística a casa nostra, sempre amb motius naturals i animals.

El Tren de Noè
© Noah's Train

El tren, el mitjà de transport més sostenible

Ho diuen els estudis, el transport de mercaderies per tren redueix considerablement l'empremta mediambiental en comparació amb el transport per carretera. Es calcula que un augment del transport per ferrocarril evitaria 290 milions de tones de CO2, 40.000 morts prematures a causa de la contaminació i 5.000 morts en accidents de camions. Tot i saber aquestes xifres, la realitat és que països industrialitzats com Espanya amb prou feines arriben al 4% de moviments realitzats amb aquest mitjà.


A Europa s'espera passar del 18% al 30% de tràfic ferroviari el 2030 o aquesta és l'última estació en què li agradaria parar a aquest tren de conscienciació mediambiental. De moment, la destinació final i segura serà aquesta tardor quan RFF enviï un contenidor a Xile, on se celebrarà la pròxima Conferència de l'ONU sobre el clima, COP25.

NO T'HO PERDIS: Les exposicions que no et pots perdre aquesta tardor-hivern

Últimes notícies

    Publicitat