Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

L'oci nocturn inicia una vaga de fam indefinida amb una acampada a Sant Jaume

És una mesura "desesperada" per protestar contra la prolongació del tancament del sector

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Contra una situació desesperada, una mesura desesperada. La plataforma Som Oci Nocturn –que agrupa les patronals Gremi de Discoteques de Barcelona i Província, Fecalon i España de Noche– anuncia que avui a les 17 de la tarda comença una vaga de fam indefinida i una acampada davant el Palau de la Generalitat

"Suportem divuit mesos de tancament, sense cap data d'obertura concreta ni planificació. Som l'únic sector empresarial que ha patit això, i contra una situació desesperada, doncs mesures desesperades", expliquen fonts de Som Oci Nocturn. La vaga de fam, una tàctica de desobediència civil més pròpia dels moviments polítics que no pas de les patronals, es farà a l'acampada de davant el Palau de la Generalitat, i la duran a terme empresaris i treballadors de l'oci nocturn. Dues coses han encès encara més els ànims del sector: que el president Joan Aragonès descartés la tornada de l'oci nocturn per no posar en perill l'inici del curs escolar, i la permissivitat de l'administració amb les festes majors. "Només cal veure el cartell de la festa major d'Horta, on et conviden a ballar sense mascareta ni distància de seguretat", expliquen. 
Foto: Ajuntament de Barcelona
Foto: Ajuntament de Barcelona
L'Eduard Garcia, empresari de l'oci nocturn –és propietari de la sala Bóveda i el Bar Ceferino, clàssics roquers de Poblenou– és un dels vaguistes de fam. Confirma que seran set persones en vaga de fam i unes 50 acampant. "Tindrem atenció mèdica d'infermers i així anirem tirant fins que la Generalitat s'assegui a parlar", explica, i assegura que la situació "no li fa por. Perquè ja m'ho han tret tot. Portem quasi divuit mesos sense poder treballar amb normalitat"
Garcia reclama una reunió amb la Conselleria d'Interior ("passen de nosaltres, no ens donen data") que defineixi un "calendari d'obertura de l'oci nocturn amb unes condicions segures i un horari que no sigui fins les 24.30 h, "una broma de mal gust", valora.  
"A Andalusia, a Madrid, ja obren fins a les tres de la matinada", diu. "I als Estats Units, a Alemanya, a França, l'oci nocturn ha tornat", ressalta. Al país veí del nord, per exemple, et demanen la pauta completa de vacunació fins i tot per seure en una terrassa, i allà la nit va reobrir a mitjan juliol. "En canvi, aquí som tan legalistes que no ho fem per por a la discriminació. I la gent que ens vacunem, quin avantatge tenim? Respecto qui no es vol vacunar, però que em respectin a mi també. Què hem de fer? No reobrir fins que no mori mai més ningú de Covid?" es pregunta amb desesperació. 
Llegeix el número de setembre de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat
 

Últimes notícies

    Publicitat