Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Louis Vuitton desfilada 2023
Foto: Louis Vuitton

Louis Vuitton farà per primer cop una desfilada a Barcelona (on presentarà la col·lecció vacacional)

La firma francesa organitzarà diverses activitats i llençarà una guia de viatges amb la ciutat de protagonista

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona es convertirà en la capital de la moda de luxe durant un dia amb una de les desfilades més importants del món. La ciutat ha estat l'escenari escollit per Louis Vuitton per presentar la seva col·lecció 'Creuer 2025' per a dona, el pròxim dijous 23 de maig. La firma francesa presentarà una col·lecció centrada en l'esperit vacacional i el mar que farà un homenatge a la ciutat i a la Copa Amèrica de Vela, que se celebrarà a Barcelona a partir del 29 d'agost i de la qual Louis Vuitton és el principal patrocinador.

"És un plaer immens col·laborar amb Barcelona" assegura el president i CEO de la firma, Pietro Beccari. "La desfilada encapsula la visió de Nicolas Ghesquière, el director creatiu de les col·leccions de dona, i la pròxima Louis Vuitton Cup i la 37a Louis Vuitton America's Cup que seran, sense dubte, l'epítom d'una llarga relació entre Louis Vuitton i la ciutat", explica Beccari en un comunicat. La firma va néixer a la segona meitat del segle XIX sota el lema "l'art de viatjar" una essència que encara conserva i amb la que justifica l'organització de les seves desfilades creuer a diversos països del món.

Louis Vuitton desfilada 2023
Foto: Louis Vuitton

La relació de Louis Vuitton amb Barcelona es remunta a l'any 1929, quan el fill de Louis Vuitton, George Vuitton, va formar part del jurat i va ser premiat pel seu projecte de baüls per a transportar articles de tocador. Unes dècades després, l'any 1987 la firma francesa va escollir Barcelona per obrir la seva primera botiga de l'Estat, on ara ja en té dos. A més, Catalunya també acull sis dels seus tallers, on treballen uns 1.800 artesans i artesanes.

Una desfilada pública?

Moltes firmes de luxe celebren les seves desfilades més importants a espais públics, com és el cas d'Yves Saint Laurent, que cada any presenta la seva col·lecció a la setmana de la moda de París de setembre davant la Torre Eiffel. Tot i que la localització encara no està confirmada, aquests exemples fan pensar que la desfilada a Barcelona de Louis Vuitton també podria celebrar-se en algun espai obert de la ciutat on, tot i no es pugui entrar, es podria veure des de fora.

El programa d'activitats

A més de la desfilada, Louis Vuitton portarà un ampli programa que inclourà esdeveniments, una exposició i altres activitats que comptaran amb convidats internacionals. La casa parisenca reafirmarà la seva presència a Barcelona amb el llançament d'una guia de viatge que tindrà la ciutat com a protagonista, una presentació que anirà acompanyada d'un gran esdeveniment i d'un quiosc efímer. El programa també inclourà diverses iniciatives educatives per donar suport a la creativitat i al disseny a Barcelona, tot i que encara no hi ha detalls de com funcionaran.

Què és una col·lecció creuer?

Les col·leccions creuer són unes de les més importants de les marques de luxe, ja que acostumen a ser les més comercials i es llencen entre les tradicionals temporades de primavera-estiu i tardor-hivern. Originalment, aquest concepte va néixer com a resposta a la demanda dels milionaris de l'època per a adquirir peces d'estil vacacional, una essència que ha evolucionat fins al concepte actual. Tot i això, aquestes desfilades encara conserven l'exclusivitat i lluny de celebrar-se a les capitals de la moda com Nova York, París o Londres, escullen altres localitzacions més amagades com els camps de sal de Camarga, al sud de França, o el llac Maggiore, a Italia.

NO T'HO PERDIS: Vestir-se com una noia de Barcelona: així és la nova tendència de TikTok que s'ha fet viral

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat