Notícies

Luz de Gas reobre amb set concerts contra la violència de gènere

'Som aquí' és un cicle d'actuacions per alçar la veu contra el maltractament de gènere, agreujat durant els últims mesos

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

La mítica sala de concerts Luz de Gas ja té data de reobertura, això sí, de forma puntual i amb un propòsit que durarà tan sols unes setmanes. Tot i les dificultats que passa el sector –aviat farà un any del tancament total de les sales de música i discoteques–, a Luz de Gas hi tornarà a sonar música en directe i amb un motiu solidari i reivindicatiu: cantar contra la violència de gènere.

'Som aquí' l'inaugurarà el dilluns 8 de març, Dia Internacional de la Dona, la cantautora Maria del Mar Bonet. La mallorquina serà la primera d'un cicle que durarà fins al dijous 25 de març. Les altres cantants que passaran per l'escenari de Luz de Gas seran Mayte Martín, Beth, Gemma Humet, Elena Gadel & Marta Robles, Sara Roy i Balkan Paradise Orchestra. Les entrades ja estan a la venda a la web de l'esdeveniment i des de la sala de concerts asseguren que tots els assistents estaran asseguts i es complirà amb tota la normativa de seguretat.

Concert 'Som Aquí' a la sala Luz de Gas
FOTO: 'Som Aquí'Concert 'Som Aquí' a la sala Luz de Gas

La pandèmia, més enllà de l'efecte devastador del virus, deixa altres víctimes molt més invisibilitzades, les dones maltractades. La situació de confinament domiciliari ha agreujat i multiplicat la violència de gènere, amb un augment considerable de víctimes i denúncies. Segons dades de l’Institut Català de les Dones (ICD), les trucades al telèfon d’atenció a les víctimes de violència masclista va créixer un 75% durant els primers mesos de la pandèmia i el número d'atenció a la víctima (900 900 120) va rebre més de 13.000 trucades durant el mateix periode.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts gratis de Barcelona

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat