Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Donació de sang
ShutterstockDonació de sang

Marató de Donants de Sang 2021: on i com participar

Del 8 al 15 de gener tindrà lloc una nova edició amb una gran necessitat de sang a causa de la pandèmia

Mireia Deu
Escrit per
Mireia Deu
Publicitat

Com cada gener, el Banc de Sang inicia la campanya de donació de sang més gran de l'any: la Marató de Donants de Sang de Catalunya. La nova edició dona el tret de sortida amb l'objectiu de recuperar les reserves de sang, que disminueixen en un 25% durant les festes de Nadal. A més a més, a causa de la situació excepcional de la pandèmia i a la reprogramació d'intervencions i tractaments ajornats, aquest any es necessita més que mai la col·laboració dels donants. Ara com ara, hi ha sang a Catalunya per als pròxims 5 dies, tenint en compte que la xifra ideal és 10 dies. Per poder arribar a aquest nivell òptim s'ha d'aconseguir que més de 10.000 persones donin sang durant els dies de la campanya. 

L'edició del 2021, que porta el lema de ‘Donar sang és una altra pel·lícula, comença el divendres 8 de gener, s'allarga fins al divendres 15 i tindrà lloc als principals hospitals catalans. Els interessats a donar sang poden reservar hora al web del banc de sang com si reservessin una butaca per anar al cinema. Tots els volunatris rebran crispetes a les sales de donació i se'ls rebrà amb una catifa vermella. A més, es podran fer una fotografia de record amb frases mítiques de pel·lícules adaptades a la donació.

Filmin, la plataforma de vídeo, col·labora amb la Marató i donarà una subscripció de franc d'un mes als donants de sang durant la campanya. 

Com ho he de fer per donar sang?

Cal reservar hora des del web per evitar aglomeracions i portar mascareta. Es podrà donar sang als principals hospitals catalans, i divendres 8 i dissabte 9 de gener també a l’espai del Portal de l’Eixample (València, 286).

Puc ser donant de sang? 

Gairebé tothom pot ser donant si és major d'edat i es troba bé de salut, però aquí et deixem una sèrie de requisits que has de tenir en compte. A més, abans de demanar cita pots realitzar aquest test ràpid per saber amb seguretat si pots donar sang. 

- Si ets dona pots fer-ho tres vegades d'any; si ets home quatre. Entre donació i donació ha de passar un mínim de dos mesos.

- Si tens entre 18 i 70 anys i peses més de 50 quilos.

- Encara que hagis patit hepatitis abans dels 12 anys.

- Encara que no estiguis en dejú. 

- Tot i tenir el colesterol elevat. 

- Si has patit la Covid-19 o has estat en contacte amb algú que l’hagi patit, hauràs d’esperar un mes per poder donar sang. 

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al gener

Últimes notícies

    Publicitat