Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Marilyn Monroe, protagonista de la nova exposició de la Filmoteca

La mostra presenta 84 fotografies íntimes de l'actriu estatunidenca realitzades en els anys 50 per Milton Green

Escrit per
Helena Morena
Publicitat

La Filmoteca de Catalunya, juntament amb la col·laboració de Joshua Green, el fill del fotògraf protagonista de la mostra, Milton H. Green inaugurarà el 17 de desembre l'exposició de Marilyn Monroe amb 84 fotografies icòniques de la seva vida, quan estava en el cim de la seva fama. Les fotografies exposades es van realitzar durant cinc anys, del 1953 al 1957 per Milton Green i mostren la part més natural i humana de Monroe, en un moment en el que ja era una 'celebrity' internacional. 

L'objectiu de l'exposició és donar a conèixer una Marilyn Monroe més íntima allunyada dels focus mediàtics. Alguns dels retrats que es podran veure són escenes quotidianes que es van capturar en 50 sessions diferents i que ajuden a complementar el caràcter enigmàtic de Monroe: descansant després d'un rodatge, a casa seva, la boda amb Arthur Miller o posant amb amics com Marlon Brandon i el mateix fotògraf Green. 

La mostra comissariada per Cristina Carrillo estarà disponible gratuïtament fins al 24 de febrer de 2021 i també disposa d'una audioguia anomenada 'Mirades: cinema, imaginaris i poder' que aborda el poder de les imatges i els referents femenins en la fotografia, normalment sexualitzats, i com això acaba afectant l'imaginari col·lectiu. Tot això amb la participació de professionals del sector per enriquir el debat. 

Marilyn Monroe i Arthur Miller
Milton H. Greene / Filmoteca

NO T'HO PERDIS: Les millors exposicions de fotografia que hi ha ara a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat