Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Jellyfish at Oceanogràfic aquarium, Valencia
Photograph: Tamara Larissa/Shutterstock

'MedusApp': l’aplicació que et diu si hi ha meduses a la platja

L’app conté un mapa en temps real de totes les platges espanyoles on s’hi han vist meduses

Clara Martorell
Escrit per
Clara Martorell
Publicitat

Anar a la platja és el pla perfecte per un dia calorós d’estiu, però a vegades uns petits animalons ens poden acabar amb dia el bany: les meduses. És per això que uns estudiants de la Universitat Politècnica de València, en col·laboració amb la Universitat d’Alacant, el CIBER de Malalties Respiratòries i el Laboratori d’Inmunoalèrgia de l’Institut d’Investigació Sanitària Fundació Jiménez Díaz, han desenvolupat 'MedusApp', l’aplicació que et diu si hi ha meduses a la platja.

Tot i que des de l’Ajuntament de Barcelona ja s’informa sobre l’estat del mar i la presència de meduses al litoral barcelonès, aquesta aplicació abasta totes les platges espanyoles.

Com funciona?

L’app conté un mapa en temps real de totes les platges espanyoles, i són els mateixos banyistes els que informen d’albiraments de meduses penjant fotografies a l’aplicació amb la localització exacta d’on les han vist, quantes n’hi ha i de quina mida aproximada són. A més pots filtrar els albiraments per dates, dels últims 5 dies, i per espècies de meduses o inclòs albirament d'altres tipus d’animal. L’aplicació classifica les platges en tres colors (verd, groc i vermell) depenent de la presència o no de meduses. Per altra banda també informa sobre l’estat del mar de les diverses platges.

'MedusApp' està disponible per iOS i per Android i a més també té pàgina web.

 

NO T'HO PERDIS: Les 13 millors platges de la Costa Brava

Les millors idees d'oci i cultura a la nova Time Out Pocket interactiva 

Últimes notícies

    Publicitat