Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Meg Ryan
ShutterstockMeg Ryan

Meg Ryan visitarà Barcelona a l'abril per al BCN Film Fest

La vuitena edició de l'esdeveniment també ret homenatge al cineasta Yasijurô Ozu

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

El Festival Internacional de Cinema de Barcelona-Sant Jordi, que se celebra del 18 al 26 d’abril, ha presentat el cartell de la seva 8a edició i ha anunciat la programació completa que inclourà 69 títols entre les 8 seccions del certamen. Es podran veure 15 premières mundials, 1 europea, 20 espanyoles i 11 catalanes, així com les figures internacionals que visitaran la ciutat per presentar els seus treballs.

Meg Ryan (que ens va robar a tots el cor a 'Quan en Harry va trobar la Sally') serà una de les protagonistes de l’esdeveniment. Aquesta vegada viatjarà a Barcelona per presentar 'Lo que sucede después', una història d’amor dirigida protagonitzada per ella mateixa, que també compta amb la interpretació de David Duchovny, conegut per 'Expedient X' i 'Californication'. 

El festival comptarà també amb Vincent Pérez, que juntament amb Karine Silla, ha dirigit i coescrit 'The edge of the blade', un relat que barreja el drama històric i el cinema d’aventures. Eric Toledano i Oliver Nakache, directors de 'Un año difícil' també hi seran presents, així com Paola Cortellesi, qui ha dirigit i protagonitzat 'Siempre nos quedará mañana'. Les visites confirmades han revelat, a més, que l’actriu Clara Lago hi assistirà de nou, aquest cop per presentar 'Books and drink’s', una comèdia dirigida per Geoffrey Cowper qui, de fet, també vindrà a Barcelona. 

Aquesta vuitena edició compta amb una programació de prop de 70 títols repartits entre diferents seccions: l'Oficial, l'Oficial fora de competició, Cinema amb gràcia, Art al cinema, Asian madnes by Cineasia i Imprescindibles. S'ha afegit una setena secció amb l’objectiu de promoure i donar suport al talent emergent. Es tracta de Nou Talents i consta d’una programació de 18 curtmetratges creats per alumnes de diferents escoles de cinema de la ciutat que competeixen pel premi al millor curtmetratge dotat de 2.000 euros.

Homenatge a Yasujirô Ozu

Enguany, el BCN Film Fest ret homenatge al cineasta Yasujirô Ozu, un dels directors més destacats de la història del cinema. En aquesta edició se li ha dedicat el cartell oficial de promoció, així com una retrospectiva a la secció Imprescindibles. 

BCN Film Fest
BCN Film Fest

 

Les premières catalanes que s'incorporen al festival 

Aquesta nova edició incorporarà una gran presència de produccions catalanes i espanyoles. La pel·lícula d’inauguració  és 'Casa en flames' de Dani de la Orden, sobre unes vacances familiars que com diu el títol, acaben en foc. Seguidament, es presentarà 'Alumbramiento', el segon film de Pau Teixidor, que narra la història real d'una jove que es queda embarassada a l'Espanya de 1982. La pel·lícula explora la seva lluita en un context social hostil on la maternitat no era una opció per a les adolescents. 'Escanyapobres' és d'Ibai Abad i és una adaptació de la novel·la de Narcís Oller que tracta sobre un home amb negocis obscurs que es queda la casa de la Cileta, que vol recuperar la seva llar com sigui. A més d'aquestes tres pel·lícules, la programació del festival inclou una gran varietat de produccions catalanes i espanyoles que exploren diversos gèneres i temes, com ara 'Caída libre', 'Disco, Ibiza y Locomía','La casa', 'Mala persona', 'Calladita', 'Montserrat, integral' o 'El Rei Peret'.

Casa en flames
Casa en flames

   

'Hit Man', la pel·lícula de cloenda del festival

El film és una obra del reconegut director Richard Linklater, figura clau del cinema independent dels anys 90 que, a més, serà homenatjat amb el Premi d'Honor del BCN FILM FEST 2024. Es tracta d'una comèdia negra amb tocs d'acció, on Linklater ens presenta la història d'un professor universitari de filosofia que, per circumstàncies extraordinàries, acaba treballant per a la policia. La seva missió és fer-se passar per un perillós assassí per tal de desemmascarar els clients d'una xarxa de sicaris. Tot i això, tot es complica quan el professor s'enamora d'una noia que vol acabar amb el seu marit maltractador. 

NO T'HO PERDIS: El millor de la cartellera de febrer als cinemes de Barcelona

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat