Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
obres tram Diagonal i Glòries
Foto: Albert Hernàndez / ACN

Més espais per passejar i nous carrils bici: així serà la nova Diagonal de Glòries a Girona que s'està a punt d'estrenar

Els combois del Tram que connectaran amb Verdaguer començaran a funcionar a la segona meitat de 2024

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Dos anys després, les obres d'urbanització del tram de l'avinguda Diagonal entre Passeig Sant Joan i la plaça de les Glòries arribaran al seu final. Els treballs han fet una renovació integral de les voreres del costat mar de l'avinguda entre el carrer de la Marina i el passeig de Sant Joan, així com les del costat de la muntanya. El projecte també ha rehabilitat el tram entre el carrer de la Marina i el carrer de Castillejos, així com s'han afegit elements, com els nous fanals i semàfors al llarg de l'avinguda.

Tot i que les obres del tram fins a Glòries es donaran per finalitzades aquest mes de març, aquest febrer ja es donaran per enllestits els treballs entre el passeig de Sant Joan i el carrer de la Marina. En aquesta zona els vianants ja poden utilitzar les noves voreres de set metres i mig, que gairebé han doblat l'espai per passejar, i també ja són transitables els nous carrils bici de doble sentit i quatre metres d'amplada.

Nou tramvia

Els treballs han estat condicionats i adaptats també a la prolongació del Tram fins al carrer de Girona, que permetrà desplaçar-se entre Glòries i Verdaguer en set minuts. Entre els dos punts s'han creat tres estacions: la de Verdaguer, la de Sicília i la de Monumental, a més de traslladar la de la plaça de les Glòries. També dos anys després, els combois d'aquesta línia començaran a circular amb passatgers la segona meitat d'aquest 2024, tot i que encara no hi ha una data exacta.

Tram Diagonal i Glòries
Foto: Ajuntament de Barcelona

De moment, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha anunciat que alguns tramvies circularan durant aquests mesos per fer proves i assegurar el bon funcionament de les noves vies i de la catenària soterrada, un sistema amb el qual Barcelona serà pionera i que permetrà tenir el primer tram sense cables aeris de l'Estat.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al febrer

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat