Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Més food trucks, arts de carrer i un mega escenari, entre les novetats del Cruïlla

Escrit per
Erica Aspas
Publicitat

Òbviament, la música és el pal de paller del Festival Cruïlla –amb un cartell que arriba a tot tipus de públic–, però des de l'organització el defineixen com molt més que un festival i amb molt més que música. Per això, aquest any, entre concert i concert, passaran moltes coses! Per aconseguir-ho s'han aliat amb el White Summer, festival centrat en la gastronomia, les compres i les arts escèniques que es fa anualment a Pals, i que seran els 'curators' de tot allò que passi fora dels escenaris. Segons Jordi Herreruela, director del festival, aquestes novetats surten dels desitjos del públic "que és gairebé 100% local i que té uns interessos culturals amplis que van més enllà de la música".

A més de les ja confirmades actuacions de la Fura dels Baus, amb l'espectacle 'Dreams', i de l'Aquelarre de Cervera, per fer més entretinguda l'espera entre concert i concert i per no desvincular-vos mai de la sensació d'estar de festival, us anireu trobant amb espectacles de dansa i de teatre de carrer com les simpàtiques girafes de Xirriquiteula Teatre i els dragons de la companyia Traps.

Les novetats d'aquest any arriben a tots els àmbits. El Cruïlla serà el primer festival a Espanya i un dels pocs del món en fer servir gots 100% biodegradables –estan fets amb blat de moro– i es reduirà tant com es pugui la presència de plàstic al festival. També augmenta el número de food trucks –fins a 35– i milloren en qualitat i en varietat posant especial atenció en oferir plats per a vegetarians, vegans i celíacs. I, per petició popular, hi haurà cafè!!!

També tenim les primeres pistes de com serà l'escenari Estrella Damm, dissenyat per Lluís Danés. Tindrà 18 metres d'alçada (com cinc plantes d'un edifici) i està pensat com a una gran catedral del mar –res a veure amb el llibre! Per la seva ubicació tan propera al mar, l'escenari principal del Cruïlla estarà ple de cavallets de mar de 12 metres amb ulls que s'il·luminaran fent de far i un exèrcit de meduses que són, en realitat, paraigües.

Aquest any, a més, s'habilitarà per primer cop un espai per a gamers i l'app del Cruïlla inclourà un joc de realitat augmentada. Podreu anar caçant dracs de Gaudí pel Fòrum com si fossin Pokemons.

També creix la zona dedicada a la moda –sota la batuta de White Summer– i ATENCIÓ!, si voleu, us enviaran les compres a casa. S'ha acabat allò de carregar amb les samarretes, discos o bosses que us heu comprat Parc del Fòrum amunt Parc del Fòrum avall o, al contrari, ja no us haureu d'aguantar les ganes de firar-vos per la mandra de portar les noves adquisicions durant tota la nit. I encara hi ha més! El Cruïlla llança la seva pròpia línia de moda! De moment trobareu pocs models, però tenen ganes que sigui el principi d'un projecte llarg.

D'igual manera que des de la direcció del festival senten la seva responsabilitat mediambiental, també la tenen en l'àmbit social. S'uneixen a la campanya 'No Callarem', amb formació a tot el personal en prevenció de violència de gènere i amb un punt d'assistència per si es produís una agressió. A més, els menors de 15 anys tenen entrada gratuïta –per gaudir del festival en família sense deixar-vos un ronyó–, els aturats tindran un 15% de descompte i els acompanyants de persones amb mobilitat reduïda, un 50%.

La col·laboració amb el White Summer no serà l'única nova relació en la qual s'embarca el Cruïlla, que també inicia un romanç amb el Liceu que us beneficiarà amb entrades a 50 € per veure 'La favorite', òpera de Gaetano Donizzeti que estarà en cartell del 8 al 24 de juliol. Es tracta d'una primera col·laboració que esperen que no acabi aquí.

Últimes notícies

    Publicitat