Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mil Mirades: torna el concurs 'fast shoot' de Barcelona

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Per increïble que pugui semblar, això és una notícia sobre un concurs de curts i sí, segueix sent una cosa excepcional. Aquests certamens mai tenen un espai en els mitjans i la seva difusió acaba reduïda al boca a boca entre el mateix sector dels aficionats al cinema. Però la seva importància ho és tot en la carrera de futurs Bayona, Amenábars o Spielberg. Tots els nomenats, en un moment o altre de la seva vida, s'hi van presentar i, guanyessin o no, allò era el pretext perfecte per carregar carrets, idees, guions i amics que, mig ensarronats, cedien a fer d'actors. El Mil Mirades, amb 6 edicions a l'esquena, ja s'ha fet un lloc entre els concursos estatals de curts, amb la particularitat que aquí el temps vola.

Un objecte, un espai, una frase i només 24 hores

Ningú ha dit que fos fàcil això del cinema però en el Mil Mirades es posa el tema encara més complicat. Les bases del concurs són clares (i breus), 24 hores abans de presentar el treball final, els organitzadors plantejaran dins la temàtica de cinema protesta, un objecte, una frase i un espai concret que hauran d'aparèixer en el curt que, prèviament, cap participant sabrà. Un compte enrere adrenalític que demana tenir-ho tot preparat, assajat i amb marge per adaptar-te a les noves regles de joc. L'escenari de fons ja fa tres anys que és el barri de la Barceloneta i s'ha de rodar durant les 24 hores prèvies a les 9 del vespre del diumenge 12, moment en què tots els treballs hauran d'entregar-se al Centre Cívic de la Barceloneta. Els primers tres premis són de 350, 250 i 150 euros i també hi ha els reconeixements de dues mencions especials i el 'Premi del Públic'.

Mil Mirades

Del Poblenou a la Barceloneta

Mil Mirades va néixer com una iniciativa ciutadana dins del Festival Escena Poblenou i després de 2 anys tenint d'escenari creatiu el barri industrial, l'any 2016 salta al litoral de la mà del Centre Cívic Barceloneta i del Districte de Ciutat Vella. Els organitzadors a través del certamen volen "aportar agitació cultural i artística als barris i al veïnat, així com que la gent de la zona habiti i utilitzi l'espai urbà d'una manera diferent a l'habitual".



NO T'HO PERDIS: les millors pel·lis de cartellera

Últimes notícies

    Publicitat