Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Descuentos con el carné de bibliotecas
Foto: Shutterstock Descuentos con el carné de bibliotecas

Mira pel·lícules gratis i fes servir descomptes (que ni t'imagines que existeixen) amb el carnet de Biblioteques

Llegir premsa gratis, descomptes de concerts o en la compra de llibres són alguns dels avantatges del document

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Als de quaranta anys ja ens ha passat el trauma de la caducitat del Carnet Jove. Sobretot si tenim en compte aquella sàvia dita "d'un clau treu un altre clau". Segur que has vist aquella 'tote bag' que t'ordena que "obris un llibre d'una puta vegada!". Doncs nosaltres, a més de recomanar-te això, et demanem que d'una puta vegada facis servir els descomptes i els avantatges que t'ofereix el Carnet de Biblioteques, aquest quasi màgic rectangle plastificat, que són al·lucinants! Repassem-ne alguns. 

1. Pots veure una bona part del catàleg de Filmin gratis! Mitjançant la web ebibliocat.efilm, tens accés a 2.300 títols de pel·lícules per visualitzar en 'streaming'. El catàleg que s’ofereix inclou pel·lícules, curtmetratges, concerts i documentals. Gens malament: pots veure vuit pel·lícules al mes, amb un préstec simultani de dues. 

2. Pots llegir La Vanguardia gratis des de casa. La subscripció a un diari digital costa, mínim, sis euros al mes. Si amb el número de carnet entres pel teu espai personal i vas a Accés Directe, podràs llegir el diari del dia en còmode PDF, i fins una hemeroteca d'un any enrere. Jo la llegeixo amb el cafè i la tablet, com si fos un senyor modern de l''upper' Diagonal.  

3. Tens un 5 % de descompte en la compra de llibres. No pas en totes les llibreries, però sí en moltíssimes. I en establiments tan dispars com la Casa del Llibre fins a la Llibreria Anglesa o la Calders. Això evita que hagis d'anar pel món amb 26 carnets de descompte de llibreries a la cartera. 

4. Tarifa reduïda per entrar a museus. Això significa que pagant xavalla entres a tots els museus públics, i per als equipaments privats els descomptes són substanciosos, generalment d'entre un 20 i un 25 % de descompte. Al MEAM, passes de pagar 11 euros a pagar-ne 8,8.

5. Descomptes en cinema, música i teatre! Consulta aquí tots els descomptes que ofereix el carnet, són massa llargs per a enumerar-los tots. De fet, el modus operandi correcte és que cada cop que vagis a comprar un tiquet de cultura miris aquesta llista.  

6. Pots demanar qualsevol llibre de qualsevol biblioteca de Catalunya! Gràcies al catàleg Atena, des del 2021 el préstec interbibliotecari és una realitat. Pots fer fins a dues peticions simultànies de préstec interbibliotecari en línia per sol·licitar aquells documents que no estiguin disponibles a les biblioteques del teu municipi. Això vol dir que et portaran el llibre que et calgui al teu barri, fins i tot si és en la biblioteca més petita i recòndita de la Vall d'Aran. Si us plau, valorem més el sistema de Biblioteques de Catalunya, allò que SÍ que la Generalitat ha aconseguit fer funcionar de debò. 

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts gratis de Barcelona 

Llegeix el número de febrer de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Love Local

    Últimes notícies

      Publicitat