Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mor la cantant barcelonina Núria Feliu als 80 anys

Núria Feliu es va convertir en una icona de la cultura popular catalana

Rita Roig
Escrit per
Rita Roig
Publicitat

La família de Núria Feliu ha anunciat avui la mort d'aquesta cantant barcelonina del barri de Sants, que es va convertir en un personatge icònic de la cultura popular catalana. La mort de Núria Feliu ha arribat després que no pogués superar les complicacions posteriors a l'ictus que va patir a començaments del 2021. 

Els seus primers passos en el món artístic varen ser com a actriu, però va debutar com a cantant el 1965. Ràpidament, va destacar pels seus discs de cançons populars catalanes, boleros i cuplets. Amb més de 50 discos gravats, Núria Feliu va interpretar tota mena de gèneres com el jazz –del qual va traduir al català els estàndards nord-americans–, cançons de pel·lícules. 

En declaracions al Matí de Catalunya ràdio, el locutor i guionista Òscar Dalmau ha destacat que Núria Feliu va deixar un “llegat immens a la cultura catalana". Feliu "es va bolcar en la música popular, va recuperar cuplets, peces de musicals, cançons de pel·lícules. A ella li interessava la cultura popular i com a tal, va ser una de les reines del pop dels 60 i 70 a Catalunya", ha declarat Dalmau. 

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de juliol i agost a Barcelona

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat