Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mor l'actriu Montserrat Carulla

Una de les més grans dames de l'escena catalana ens ha deixat a l'edat de 90 anys

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Montserrat Carulla ha mort avui a l'edat de 90 anys. La seva dilatada trajectòria ha passat pel teatre, el cinema, la televisió i el doblatge, recollint pel camí importants premis, com el Gaudí d'Honor al 2013, diferents nominacions als Goya o la Creu de Sant Jordi, entre d'altres. Al 2014 i amb 83 anys va ser l'últim cop que va pujar a l'escenari i ho va fer amb l'obra escrita i dirigida pel seu fill Roger Peña, 'La iaia'.

50 anys en escena

5 dècades de trajectòria la fan una peça essencial de la producció catalana. Amb centenars de treballs a l'esquena, des de clàssics teatrals com 'Pigmalió i 'Mort de dama' a les telenovel·les de TV3 com 'Laberint d'ombres' i 'El cor de la ciutat', La Carulla s'ha ben guanyat el nom de dama del teatre català. Va debutar l'any 59 al Teatre Romea amb una obra de Josep Maria de Sagarra i mai més en va baixar, tot i que no va ser fins als 40 anys que es va poder dedicar totalment al que més li agradava, el teatre.

Als anys 60 va estar dues temporades d'èxit a Madrid, per tornar després a Barcelona i consolidar-se com una de les més grans del teatre català. En el cinema hi va deixar empremta en títols com 'El vicari d'Olot' o, de més recents, com 'El Orfanato'. És en la pantalla petita, la televisió, on el talent de la Carulla es va posar a les cases de tot Catalunya amb telenovel·les d'èxit com 'La Riera', 'Secrets de Família' o en la vessant més còmica amb 'Oh Europa'

Mare de la també coneguda actriu Vicky Peña, amb qui va actuar en més d'una obra de teatre, Montserrat ens ha deixat després d'una vida de compromís i entrega a l'ofici de la interpretació. 

NO T'HO PERDIS: Quins són els teatres que tornen a obrir a Barcelona?

Últimes notícies

    Publicitat