Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Quins són els teatres que tornen a obrir a Barcelona?

Els actes culturals es reprenen a Catalunya amb un aforament del 50% a partir d'aquest dilluns

Escrit per
Julen Chavarrías
Publicitat

La vida cultural torna a aixecar les persianes i els telons a Barcelona. Tal com està previst en el pla de desescalada aprovat per la Generalitat, tot el sector cultural, també les sales de concert, poden reactivar la seva programació i obrir-se al públic amb la meitat de la seva capacitat des del dilluns 23 de novembre. S'inicia un primer tram que durarà fins al dilluns 7 de desembre i que en la gran majoria de teatres suposa reactivar la mateixa programació que va quedar cancel·lada el passat 29 d'octubre.

Perquè no hi ha temps per perdre, t'hem preparat una llista amb tots els teatres que han reobert i quina és la seva cartellera actual. Tots al teatre!

Teatre Goya

'Escape Room': es tracta d'una de les produccions teatrals catalanes que més entrades ha venut en els últims anys. En plena pandèmia torna al Teatre Goya després d'una primera temporada d'èxit i ho torna a fer amb actors de renom com Joel Joan, Paula Vives o Biel Duran.

Dates: del 24 de novembre fins el 10 de gener de 2021.

Teatre Nacional de Catalunya

'Monroe-Lamarr': dirigida per Carles Batlle. L'obra s'estrenarà al TNC i l'argument gira al voltant de la trobada que va tenir lloc el 1962 entre Marilyn Monroe i Hedy Lamarr que va poder canviar el rumb de la Guerra Freda.

Dates: del 25 de novembre fins al 20 de desembre, de dimecres a diumenge.

Sala Barts

'Ni puta gràcia': aquesta obra estava prevista per al 8 de novembre, però arran de les restriccions es va haver de posposar fins a finals d'aquesta setmana. Les dues humoristes ens faran oblidar tots aquests mesos d'espera amb una dosi doble d'humor que, malgrat el nom, sí que fa gràcia!

Data: estrena diumenge 29 de novembre.

Aquitània Teatre

'Smiley, després de dir l'amor': arriba la segona part a l'Aquitània Teatre, tot i que són independents, de 'Smiley, una història d'amor', una comèdia romàntic que va ser un dels èxits de la temporada. Una obra de Guillem Clua que ara torna al teatre amb una història una mica més madura però amb les mateixes garanties de fer riure a la proporció que reflexionar.

Dates: del 25 de novembre fins al 13 de desembre de 2020.

Els dos protagonistes d''Smiley, després de l'amor'
FOTO: Tetre AquitàniaEls dos protagonistes d''Smiley, després de l'amor'

Teatreneu

'Impro Show', 'Amor y efectos secundarios', 'Detalls', 'La hora de la verdad' i 'Cariño, esto no es lo que parece': el Teatreneu ha tornat amb més força que mai en la seva programació teatral. A partir del 23 de novembre, reprendrà totes les obres i espectacles que havien quedat paralitzades per les últimes restriccions.

Dates: a partir del 23 de novembre.

Teatre Lliure

'Una', 'Poulette Cravette' i 'Els protagonistes': aquesta setmana, el Teatre Lliure recupera la presencialitat en les seves obres. Fins ara, la gran majoria d'espectacles s'havien adaptat als mitjans en línia, però es reprendrà una certa normalitat al llarg d'aquesta setmana.

Dates: a partir del 25 de novembre.

Poulette Cravette
Poulette CravettePoulette Cravette

Gran Teatre del Liceu

'La Traviata': el mític Liceu es va veure obligat a cancel·lar totes les obres programades durant el mes de novembre a causa de les mesures decretades pel Govern. No obstant això, a partir de la setmana vinent, el magnífic escenari barceloní tornarà a rebre assistents amb l'obra que proposen per al mes de desembre: 'La Traviata'.

Dates: Del 4 al 30 de desembre.

La Villarroel

'La cabra, o qui és Sylvia': Aquesta setmana també arriben bones notícies des de La Villarroel. El teatre de l'Eixample presentarà 'La cabra, o qui és Sylvia', protagonitzada per Emma Vilarasau, Jordi Bosch, Roger Vilà i Jordi Martínez.

Dates: del 28 de novembre fins al 10 de gener de 2021.

Teatre Gaudí Barcelona

'Si això és un cavall', 'Van Gogh', 'Una nit mooolt complicada': El retorn del Teatre Gaudí Barcelona en aquest final de novembre arriba per la porta gran. Durant aquesta setmana es reprendran totes les obres programades per a aquest mes i el següent.

Dates: A partir del 24 de novembre.

Escenari Joan Brossa

'Carrer de Txernòbil' i 'Infanticida': Des del Teatre de Born també es reprèn una certa normalitat en la programació de les seves obres. L'Escenari Joan Brossa presenta 'Carrer de Txernòbil', una dramatúrgia de Joaquín Armengol. Mentrestant, el 28 de novembre també s'estrenarà 'Infanticida', una òpera electrònica de Clara Peya.

Dates: a partir del 25 de novembre.

Carrer de Txèrnobil
Carrer de TxèrnobilCarrer de Txèrnobil

Festival de teatre per a joves

'RBLS Festival Teatre Jove': si ets un jove amb afició per les arts escèniques, el RBLS Festival Teatre Jove és ideal per iniciar-te en el món del teatre. La programació i els tallers proposats per l'organització del festival buscant incentivar la participació d'adolescents entre 13 i 20 anys. Enguany, vuit teatres i centres culturals acolliran les diferents activitats proposades pel festival. Són el Teatre Tantarantana, la Sala Hiroshima, l'Escenari Joan Brossa, la Nau Ivanow, l'Institut del Teatre, la Sala Fènix, el CC Cotxeres Borrell i el Teatre Nacional de Catalunya.

Dates: Del 28 al 30 de novembre.

RBLS Festival Teatre Jove
RBLS Festival Teatre Jove

Teatre Condal

'El màgic d'Oz': el clàssic de Lyman Frank Baum es reinventa en una versió trencadora i innovadora. La versió proposada per la producció teatral 'La Brutal' busca connectar amb el públic del Teatre Condal. L'obra, protagonitzada per Elena Gadel, Mercè Martínez o Jordi Vidal entre d'altres, actualitza els personatges de la popular història d''El Màgic d'Oz i barreja gèneres musicals actuals com el trap o el hip hop.

Dates: del 4 de desembre al 31 de gener.

Sala Beckett

'Avinguda Nacional': a la tercera va la vençuda. Per fi, l'obra 'Avinguda Nacional' podrà estrenar-se a la Sala Beckett després de dos ajornaments consecutius. L'argument de la proposta de l'autor txec Jaroslav Rudis gira al voltant d'un neonazi que pateix diverses conversions ideològiques en el context de canvi social i polític de finals dels anys 80.

Dates: del 24 al 29 de novembre.

Avinguda Nacional
Avinguda Nacional

Teatre Coliseum

'One man show': Carlos Latre torna als escenaris de Barcelona per presentar One Man Show al Teatre Coliseum. L'imitador, un dels més reconeguts del panorama audiovisual i teatral actual, protagonitzarà un espectacle que farà un diagnòstic polític, social, cultural i esportiu, entre d'altres, tot reunint més de cent personatges en el que serà un espectacle intens i vibrant durant els seus 75 minuts de durada.

Dates: Del 4 de desembre al 3 de gener.

SAT! Sant Andreu Teatre

'Pinkfish & Jellyfish': es tracta de dues peces de dansa contemporània d'Ana Borrosa que es presenten ara juntes en una nova versió: Jellyfish, l'obra guardonada en el Premi SAT! i emmarcada dins del Premi de Dansa de l'Institut del Teatre. Pinkfish és la peça anterior que també ha rebut nombrosos premis. El díptic, interpretat només per figures femenines -Beatriz Calzado, Cora Panizza, Marta Reguera, Carla Sisteré-, és la imatge estereotipada de professions adjudicades a dones. L'objectiu és poder reflexionar sobre la projecció masculina que recau, històricament, sobre el sexe femení. 

Dates: 18 i 19 de desembre a les 20 hores. 

Pinkfish & Jellyfish
Pinkfish & Jellyfish

Teatre Poliorama

'El mètode Grönholm': l'èxit d'aquesta obra ha superat expectatives i traspassat fronteres des del primer dia que es va estrenar l'any 2003. Enguany, retorna al Teatre Poliorama amb un repartiment estel·lar, format per Enric Cambray, Marc Rodríguez, Mar Ulldemolins i David Verdaguer. Els personatges adquiriran el paper de quatre candidats disposats a accedir a un lloc d'executiu d'una multinacional, tot superant una sèrie de proves inversemblants.

Dates: del 4 de desembre al 7 de febrer.

Teatre Akademia

'L'home de la flor als llavis i...': un cinema de la Itàlia dels anys 50 apareix com a punt de partida d'aquesta obra, que es caracteritza pels jocs de màscares i els desdoblaments dels personatges. Inspirada en el text 'L’uomo dal fiore in bocca' del dramaturg italià Luigi Pirandello, 'L'home de la flor als llavis i...' pretén combinar record, ficció i actualitat per acabar component un espectacle que aprofundeix en els valors d'un dels dramaturgs fonamentals de l’Europa del segle XX.

Dates: del 10 de desembre al 10 de gener.

NO T'HO PERDIS: Quins cinemes han reobert?

Últimes notícies

    Publicitat