Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Mor l’arquitecte barceloní Ricardo Bofill als 82 anys

Amb obres com l’Hotel W, el TNC i el Walden, Bofill és l’arquitecte de Barcelona amb més projecció internacional

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Aquest matí ha mort l'arquitecte Ricardo Bofill Leví als 82 anys, un arquitecte barceloní amb una trajectòria internacional brillant i reconeguda. Ha sigut l’artífex d’obres arquitectòniques que han definit la ciutat de Barcelona, com ara l’Hotel Vela, el Teatre Nacional de Catalunya, la Terminal 1 de l’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat i l’edifici Walden.

Bofill va néixer l’any 1939 a la ciutat de Barcelona i ja des de jove va qüestionar les tendències dominants de l’arquitectura. Les seves obres són arreu del món -concretament, té al voltant de mil obres en quaranta països diferents- i no es caracteritzen per un estil concret, sinó per la llibertat estilística, la diversitat i la innovació

Walden 7
Walden 7Walden 7

 Fora de Barcelona, destaquen altres edificis de Bofill, com el Castell de Kafka de Sitges, el Santuari de Meritxell d’Andorra o el parc del Manzanares de Madrid. I si ens centrem en la seva trajectòria internacional, no podem obviar l’Edifici Shiseido de Tòquio (la seu corporativa d’aquesta empresa homònima), la Cartier de París i les seus de Ben Guerir i Rabat de la Universitat Mohammed VI. A més, també té obra a Praga, Luxemburg, Casablanca, Houston, Bordeus i Montpeller.

L’any 1963, Ricardo Bofill va fundar el Taller d'Arquitectura, format per arquitectes però també altres professionals com el crític literari Salvador Clotas, el poeta José Agustín Goytisolo o l'economista Julia Romea. De fet, és aquesta voluntat de ser transversal el que va caracteritzar la seva trajectòria professional, el llegat de la qual continuen els seus dos fills que ja fa uns anys que lideren aquest taller. 

Hotel Vela
Foto: ShutterstockHotel W

El passat mes de setembre la Universitat Politècnica de Barcelona va investir Ricardo Bofill doctor honoris causa en reconeixement de la seva trajectòria. Per acomiadar-lo, els dies 26 i 27 de gener se celebrarà un acte on amics i admiradors de la seva arquitectura podran acudir a l'emblemàtica seu de l'estudi per rendir homenatge a l'arquitecte.

NO T'HO PERDIS: 25 joies arquitectòniques de Barcelona

Llegeix el número de desembre i gener de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat