Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Fromheadtotoe
Foto: BCoreFromheadtotoe

Mor Raquel Pascual, la cantant barcelonina que va al·lucinar els Foo Fighters

Al capdavant de Childhood, Fromheadtotoe i Collision, va ser una de les veus més importants del hardcore i el rock independent dels 90

Borja Duñó
Escrit per
Borja Duñó
Publicitat

Quan va fer de telonera per als Foo Fighters, Dave Grohl va dir que era "un autèntic tro". És la millor definició del carisma i la potència escènica que desprenia Raquel Pascual, una de les veus més importants no només de l'escena hardcore sinó de tot el rock independent de la Barcelona dels anys 90, al capdavant de grups com Childhood, Fromheadtotoe i Collision. La cantant, nascuda el 1972, ha mort aquest dimecres després de patir una llarga malaltia que va allunyar-la de la música. 

La seva trajectòria es va iniciar amb Childhood, un dels grups pioners de l'escena que es va crear al voltant del segell barceloní BCore. Després va arribar Fromheadtotoe, que va formar juntament amb el guitarrista Rafa Molina, el baixista Pere Fernández i el bateria (i també il·lustrador) Sergio Mora. Les seves cançons conservaven la potència del hardcore, però amb una dimensió més melòdica i el lideratge de Raquel Pascual sobre l'escenari va esdevenir icònic.

Adeu, Hellrachel

Després de dos àlbums amb el grup, 'I'm the fuel' (1999) i 'Fromheadtotoe' (2000), Pascual va formar Collision juntament amb Pere Fernàndez, grup amb el qual va publicar 'Rock diet' (2004). "Jo també t'estimo, Raquel. T'he estimat des del primer dia que et vaig veure, des del primer assaig amb Fromheadtotoe, quan encara em pensava que eres "straight edge" i lesbiana, ¡qué risas! Des d'avui, el meu amor, com el meu dol, com tu, és etern i immortal i durarà per sempre més", així s'ha acomiadat de Hellrachel Pere Fernández, en una de les moltes mostres de dol davant una notícia que ha commocionat la comunitat musical barcelonina i de tot l'Estat.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts de setembre a Barcelona

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat