Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Promoción especial de Vueling y Ryanair
FOTO: ShutterstockPromoción especial de Vueling y Ryanair

Multes de fins a 100.000 euros a algunes aerolínies 'low cost' per cobrar l'equipatge de mà

Algunes de les expedientades per Govern Espanyol han estat Ryanair, Vueling, Easyjet i Volotea

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Si algun cop heu fet cap viatge amb alguna aerolínia de baix cost, segurament us heu mirat la política d'equipatge abans de sortir de casa per no haver de pagar més per una motxilla i més, si sortiu des d'algun dels aeroports més caòtics d'Europa. A més, per escollir el vostre seient aquest tipus d'aerolínies posen un impost extra, si no, aquest se us assigna aleatòriament. Aquests sobrecostos podrien tenir data de caducitat, ja que el Ministeri de Consum del Govern Espanyol ha obert un expedient pel cobrament tant dels equipatges de mà, com dels seients a l'avió. Tot i que no s'han confirmat tots els noms de les aerolínies expedientades, algunes d'elles són Ryanair, Vueling, Easyjet i Volotea.

El Govern assegura que aquests serveis abans anaven inclosos dins el preu dels bitllets regulars, i que, el fet de dividir i fer pagar els clients pels mateixos serveis ofereixen uns preus molt competitius. De moment, encara segueixen les investigacions i els expedients estan oberts, però en el cas que finalment es tanqui la multa, aquestes podrien anar des dels 10.001 fins als 100.000 euros, i entre els 100.001 i els 1.000.000 d'euros en els casos més greus.

Tot i que al juny es van començar a investigar les aerolínies, les organitzacions de consumidors fa anys que denuncien aquesta situació. La darrera va ser a finals de juny, quan la Delegació a Catalunya de l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) va denunciar a algunes aerolínies com Ryanair, Aegean Airlines i Vueling per cobrar un suplement per l'equipatge de mà a tots els viatgers que sortien dels aeroports de Catalunya, tenint en compte que l'Aeroport del Prat és un dels que més passatgers acull a l'estiu.

NO T'HO PERDIS: Les 14 destinacions més infravalorades d'Europa

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de Estiu

    Últimes notícies

      Publicitat