Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Home passejant un gos
Ajuntament de BarcelonaHome passejant un gos

Multes de fins a 2.400 euros a qui porti el gos deslligat a Barcelona

L'Ajuntament de Barcelona inicia el desplegament de la normativa que es completarà de cara a finals de 2023

Jon Ibarz
Escrit per
Jon Ibarz
Publicitat

A partir del desembre del 2023, dur el gos sense lligar fora dels espais habilitats comportarà una multa amb import variable. L'Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment el Decret que estableix un total de 219 zones per a animals on podran anar deslligats; això suposa un total de 103 espais nous que s'afegiran a les 116 àrees ja existents (d’esbarjo) on els tenidors de gossos podran passejar-los sense lligar. 

Fins ara, no portar el gos lligat no era motiu de multa perquè el govern municipal considerava que faltaven espais per dur-los sense subjectar. Només era sancionable si es feia a zones on la conducta quedava expressament prohibida. Amb l'aprovació del Decret i l'inici del desplegament de l'Ordenança, l'Ajuntament preveu una campanya amb informadors al carrer per explicar els canvis i el calendari previst.

Els nous 103 espais són considerats Zones d'Usos Compartits en franges horàries (ZUC), zones on en horaris determinats (principalment matí i vespre) els gossos podran anar deslligats. Amb aquests, la superfície total serà de 945.000 metres quadrats (un 1 % de la ciutat) i comporta que gairebé tothom que tingui un gos, tindrà un d'aquests espais a menys de 10 minuts de casa. Així quedarà el mapa de Barcelona:

Localització espais per a gossos a la ciutat de Barcelona
Ajuntament de Barcelona

Un cop finalitzat el desplegament de la moratòria que s'arrossega des de 2014, tenir gossos en parcs infantils comportarà una multa de 600 euros. Qui el porti deslligat fora dels espais aprovats i es consideri perillós s'exposarà a una sanció de 300 euros. En canvi, si no es considera un acte temerari, l'import es redueix a 100. Pel que fa als gossos potencialment perillosos, s'especifica que van al marge de la normativa i s'hauran de dur lligats sempre; en cas contrari la multa estarà entre els 300 i els 2.400 euros. 

NO T'HO PERDIS:  Les millors coses a fer a Barcelona aquest desembre

Llegeix el número de Nadal de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat