Notícies

Neix a Barcelona la primera associació drag d'Espanya

Té com a finalitat lluitar pels drets dels i les artistes i anar en contra de la precarietat que envolta món drag

Laia Jordà Sánchez
Redactora
Futuroa Sarao Drag
Foto: Futuroa
Publicitat

Barcelona sempre ha estat pionera en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ+. Va ser la primera ciutat d'Espanya en celebrar el dia de l'Orgull l'any 1977 i, actualment, continua sent un referent en la defensa de la diversitat sexual i de gènere. No és d'estranyar, doncs, que la primera associació drag de tot l'Estat Espanyol hagi nascut a Barcelona. Té com a objectiu defensar i lluitar pels drets dels artistes i les artistes que treballen dins el món drag, així com anar en contra de la precarietat que envolta aquest sector. A més, l'associació pretén ser un espai segur per a tots i totes les artistes, i també vol funcionar com a plataforma per millorar el nivell dels espectacles i la varietat.

Primera 'performance drag'

Per aconseguir els objectius que es proposen i poder finançar-los, han creat l'Assemblea Drag, una manera de recaptar fons a través d'actuacions de diverses 'performances drag', uns espectacles autoorganitzats. La primera tindrà lloc el pròxim 9 de setembre a la sala Paral·lel 62, on a les 20.30 h es donarà el tret de sortida a aquest esdeveniment pioner. Les entrades ja estan disponibles a la web de l'Associació Drag i tenen un preu de 12 euros, uns diners que aniran destinats directament a la plataforma.

L'Associació Drag vol vetllar perquè els 'shows' drag siguin espais segurs i responsables i asseguren que condemnaran qualsevol comportament misogin, racista, LGTBI-fòbic o qualsevol altre tipus de discriminació. A més, la plataforma també és cooperativa, ja que ofereix un espai per a organitzadors i artistes per compartir tots els esdeveniments drags que organitzin per donar suport a la diversitat i a la creació de nous espais.

NO T'HO PERDIS: La Barcelona més drag

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de identitat de ciutat

    Últimes notícies

      Publicitat