Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Futuroa Sarao Drag
Foto: Futuroa

Neix a Barcelona la primera associació drag d'Espanya

Té com a finalitat lluitar pels drets dels i les artistes i anar en contra de la precarietat que envolta món drag

Laia Jordà Sánchez
Escrit per
Laia Jordà Sánchez
Publicitat

Barcelona sempre ha estat pionera en la defensa dels drets del col·lectiu LGTBIQ+. Va ser la primera ciutat d'Espanya en celebrar el dia de l'Orgull l'any 1977 i, actualment, continua sent un referent en la defensa de la diversitat sexual i de gènere. No és d'estranyar, doncs, que la primera associació drag de tot l'Estat Espanyol hagi nascut a Barcelona. Té com a objectiu defensar i lluitar pels drets dels artistes i les artistes que treballen dins el món drag, així com anar en contra de la precarietat que envolta aquest sector. A més, l'associació pretén ser un espai segur per a tots i totes les artistes, i també vol funcionar com a plataforma per millorar el nivell dels espectacles i la varietat.

Primera 'performance drag'

Per aconseguir els objectius que es proposen i poder finançar-los, han creat l'Assemblea Drag, una manera de recaptar fons a través d'actuacions de diverses 'performances drag', uns espectacles autoorganitzats. La primera tindrà lloc el pròxim 9 de setembre a la sala Paral·lel 62, on a les 20.30 h es donarà el tret de sortida a aquest esdeveniment pioner. Les entrades ja estan disponibles a la web de l'Associació Drag i tenen un preu de 12 euros, uns diners que aniran destinats directament a la plataforma.

L'Associació Drag vol vetllar perquè els 'shows' drag siguin espais segurs i responsables i asseguren que condemnaran qualsevol comportament misogin, racista, LGTBI-fòbic o qualsevol altre tipus de discriminació. A més, la plataforma també és cooperativa, ja que ofereix un espai per a organitzadors i artistes per compartir tots els esdeveniments drags que organitzin per donar suport a la diversitat i a la creació de nous espais.

NO T'HO PERDIS: La Barcelona més drag

Llegeix el número de juliol i agost de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de identitat de ciutat

    Últimes notícies

      Publicitat