Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Neix a Barcelona una nova sala de teatre afrofeminista

La cooperativa Periferia Cimarronas ha iniciat una campaya de 'crowdfunding' per finançar l'adequació de l'espai que tenen al barri de Sants

Escrit per
Miquel Blanes
Publicitat

La recentment creada cooperativa afrofeminista Periferia Cimarronas s'ha embarcat en un projecte ambiciós i pioner: la creació d'un espai cultural que comptarà amb una sala de teatre, una escola d'arts escèniques, una botiga i una cafeteria. Per fer-ho realitat han engegat una campanya de 'crowdfunding' per costejar les despeses d'adequació del local, situat al número 26 del carrer Cerdanyola, a Sants.

Cooperativa Cimarronas Periferia
Cooperativa Cimarronas Periferia

L'objectiu de la cooperativa és adreçar-se a les comunitats afrodescendents, africanes, negres, racialitzades, migrades i refugiades de la ciutat. Amb la nova sala pretenen visibilitzar les creacions i promocionar els sabers d'artistes pertanyents a aquestes comunitats històricament ignorades i silenciades. Està concebut com un espai de trobada, visibilització i apoderament amb una perspectiva crítica de gènere i intercultural.

El projecte neix amb l'antecedent de les cinc edicions del Black Barcelona Encuentro. Aquest esdeveniment de visibilització i reivindicació de la cultura afrodescendent va crear les sinergies i connexions entre la comunitat 'afro' que han fet possible la creació de la cooperativa Periferia Cimarronas, que ha tingut el suport d’Hibiscus, Associación de Afroespañolas y Afrodescendientes.

Si voleu col·laborar amb la cooperativa, també us podeu fer socis o mecenes des del seu web.

NO T'HO PERDIS: Barcelona estudia que tots els museus municipals siguin gratis

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat