Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Neix al Zoo de Barcelona una mona aranya, espècie en perill crític d'extinció

La cria es troba en perfecte estat de salut i està sent protegida en tot moment per la seva mare

Escrit per
Raquel Cruz
Publicitat

El Zoo de Barcelona té un nou membre! El passat mes de gener va néixer una mona aranya, una espècie que es troba en perill d'extinció segons la llista vermella de la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura. Aquest gènere de primat és originari de les selves de l'Amèrica del Sud i, durant els últims anys, la seva població ha patit una reducció del 80% a causa de la desforestació i la caça furtiva, ja que la seva carn és força apreciada a la seva àrea.

Per casos com aquest, el Zoo de Barcelona participa activament en el Programa Europeu d’Espècies en Perill (EEP), que lluita per assegurar la supervivència d'una població autosostenible de les espècies en perill d'extinció, promou l'educació per a la seva conservació i promou el suport a activitats de conservació. L'objectiu d'aquesta població és fer de reserva per intentar reforçar les poblacions naturals i, quan les circumstàncies ho permetin, reintroduir les espècies al seu hàbitat natural.

La cria, de la que encara no es coneix el sexe, es troba en perfecte estat de salut i està sent protegida en tot moment per la seva mare, l’Emi. Encara que no estaran soles: actualment al Zoo de Barcelona hi viu un grup familiar amb un mascle –el Sito–, tres femelles adultes i quatre femelles més joves que podran observar i aprendre com l'Emi cuida a la seva cria.

NO T'HO PERDIS: Estrella Damm reuneix 55 estrelles Michelin en el seu nou anunci

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Últimes notícies

    Publicitat