Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Neix la T-Aire, la targeta de transport anticontaminació!

Escrit per
Pau Roca
Publicitat

Fa poc us explicàvem què podeu fer (i què no) els dies en què Barcelona sembla una sala de fumadors. És a dir, els dies que hi ha més contaminació que de costum a la nostra ciutat.

Segurament haureu vist, en dies puntuals, cartells advertint dels alts nivells de contaminació. I entre les mesures que el consistori ha posat en marxa per reduir l'impacte de la pol·lució entre els ciutadans, hi trobem la creació de la T-Aire, la targeta de transport que només servirà els dies de més contaminació.

"Des de l'1 de desembre hi poden haver restriccions de trànsit per als vehicles més contaminants en episodis ambientals. La T-Aire és una targeta que només tindrà vigència durant aquestes situacions per facilitar la mobilitat en transport públic", expliquen des de l'Ajuntament. Es tracta doncs d'una targeta normal de transport del sistema tarifari integrat de l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM), ambla particularitat de què només però que només funcionarà els dies de contaminació ambiental.

La T-Aire està pensada pels que acostumen a anar a la feina amb el seu vehicle privat a Barcelona. Per això, els dies de contaminació (l'Ajuntament avisarà quan això succeeixi), es podrà comprar la T-Aire, que inclou un viatge d'anada i un de tornada a preu reduït.

La nova targeta anticontaminació serà com una T-10, és a dir, la podreu usar per a tot el territori ATM excepte els trajectes que comencen o acaben a les estacions Aeroport T1 i Aeroport T2 de la línia 9 Sud, i estarà disponible per a les sis zones de la regió metropolitana. I el preu, per exemple, d'una T-Aire d'una zona és d'1'80 euros.

Últimes notícies

    Publicitat