Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Neixen al zoo de Barcelona dos exemplars d'espècies extintes en estat salvatge

Es tracta d'un òrix blanc i una gasela dama mohor, dues espècies que formen part del programa europeu d'espècies en perill

Escrit per
Albert Mora
Publicitat

El zoo de Barcelona amplia la família! Ha nascut Tumbuctú, una cria d'òrix blanc, una espècie extingida en estat salvatge. És la tercera cria d'aquesta espècie d'antilop que neix en menys d'un any a la ciutat comtal.  

El Zoo de Barcelona forma part del programa europeu d'espècies en perill de l’Associació Europea de Zoos i Aquaris, i participa en programes per reintroduir-lo al seu hàbitat natural com ara les reserves de Guembeul o de Ferlo Nord, al Senegal, en plena regió del Sahel. Gràcies a les tasques de conservació de la biodiversitat que realitza el zoo per protegir especies fora del seu hàbitat natural permet mantenir l'espècie.

Tumbuctú és el tercer fill d'en Rufaro i la Christin, en Rufaro prové del zoo de Planckendael i la mare és alemanya, nascuda al zoo de Stuttgart, tots dos van arribar al zoo de Barcelona l'octubre de 2018. Actualment al zoo de Barcelona hi ha quatre mascles i tres femelles d'òrixs blancs. Els òrixs blancs habiten a la franja de Sahel, però la degradació de la sabana i l'impacte de l'explotació dels recursos per part dels humans i la caça furtiva han propiciat la seva extinció.

Tumbuctú, tercera cria d'òrix blanc.
Foto: Zoo de Barcelona. Tumbuctú, tercera cria d'òrix blanc.

Però les bones notícies no acaben aquí. A part d'en Tumbuctú, també li hem de donar la benvinguda a una altra subespècie extinta en la natura, es tracta d'una gasela dama mohor. L'any 1971 es va iniciar el programa de cria en captivitat d’aquesta espècie, que va començar amb un mascle i sis femelles i ha permès reintroduir diversos exemplars a parcs naturals del Senegal, Marroc i Tunísia.

Zoo de Barcelona. Gasela dama mohor.
Foto: Zoo de Barcelona. Gasela mohor.

NO T'HO PERDIS: El mapa que et diu quantes espècies de serps i de granotes viuen al teu barri

Llegeix el número d'abril de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat