Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Normes de seguretat que han de complir els bars i restaurants a la fase 1

Les recomanacions prioritzen la desinfecció de mobiliari i l'espai entre taules

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Amb la fase 1 arriba un dels moments més esperats per molta gent: la tornada als bars i restaurants. Som socials per naturalesa, però la desescalada cal fer-la bé. El sector de la restauració, molt damnificat, també ha de seguir uns protocols de seguretat per evitar contagis.

Les terrasses no han de superar el 50% del seu aforament, podran tenir un màxim de 10 persones per taula o agrupació de taules i s'haurà de respectar la distància de seguretat de dos metres entre les taules o grups de taules.

El Ministeri de Sanitat i l'OMS també s'han donat una sèrie de recomanacions que han de seguir bars i restaurants per a la prevenció del contagi.

- Han de tenir gels desinfectants a l'entrada dels establiments per a l'ús dels clients i del personal del local.

- Desinfecció de taules i cadires entre clients.

- Netejar freqüentment el mobiliari, taulells, màquines dispensadores de tabac, poms de les portes, lavabos i datàfons amb desinfectant.

- Prioritzar l'ús de jocs de taula i vaixella d'un sol ús i, si s'utilitza la normal, rentar la vaixella a temperatures superiors als 80º i, en el cas de les estovalles i roba de treball, rentar en rentadores industrials a més de 60º.

- Es recomana no utilitzar cartes i menús comuns. Millor cartells o pissarres que no toquin els clients.

- No utilitzar dispensadors de tovallons i altres elements similars com escuradents i setrills i prioritzar les monodosis.

- Fomentar el pagament mitjançant targetes de crèdit o mòbils en comptes de diners en efectiu i desinfectar el datàfon després de cada ús.

- Els lavabos tindran una ocupació màxima d'un client cada vegada, excepte en casos de persones dependents que necessitin ajuda, i s'hauran de netejar i desinfectar, com a mínim, sis vegades al dia.

NO T'HO PERDIS: Barcelona passa a la fase 1. Què podrem fer?

Les millors idees d'oci i cultura per fer a casa a la nova Time In Pocket interactiva


Time Out Love Local campaign logo

La campanya Love Local de Time Out dona suport als negocis d'oci i cultura de Barcelona. Descobreix com pots ajudar a salvar els llocs que fan de Barcelona una ciutat genial


Últimes notícies

    Publicitat