Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Ascensor Horta
Ajuntament de BarcelonaAscensor Horta

Oblida't de les escales: un nou ascensor facilita la vida als veïns d'Horta

També s’ha reurbanitzat l'entorn, en una superfície de 520 m²

Enora Le Roux
Escrit per
Enora Le Roux
Publicitat

Ja està en marxa l’ascensor d’Horta que connecta els carrers d’Eduard Toda amb el de Torrent de Can Mariner, que permet salvar el desnivell de cinc metres i mig entre els dos punts. La instal·lació s’ha fet pensant a millorar l’accessibilitat i la connectivitat de la zona, que fins ara només es podia fer a través d’unes escales. De fet, l’ascensor s’ha ubicat al costat del seu tram, per la qual cosa s’ha convertit en una alternativa molt útil, sobretot per a les persones amb dificultats de mobilitat o aquelles que porten cotxets o carretons. 

La intervenció també ha aprofitat per a actuar en l’entorn: s’ha realitzat una reurbanització de tot l’àmbit, incloent-hi la placeta interior (al carrer del Torrent de Can Mariner), que ja existia, amb una afectació de la superfície de 520 m². Aquestes obres han permès fer una reurbanització oberta al carrer Martí i Alsina, s’ha posat un nou paviment, s’ha mantingut l’arbrat d’abans i s’ha creat un nou camí des del nou ascensor fins al pas de vianants. També s’ha instal·lat un nou mobiliari urbà i la zona de jocs infantils que ja hi havia s’ha renovat i s’ha reubicat, apartat del pas de vehicles, per evitar-ne el tancament perimetral.  

Ascensor Horta
Ajuntament de BarcelonaAscensor Horta



Renovació dels ascensors dels barris de muntanya

L’últim trimestre del 2023, l’Ajuntament va anunciar que invertiria 435 milions d’euros en el manteniment de l’espai públic durant el mandat. La destinació econòmica prevista s’emmarcava dins el Pla Endreça i d'entre totes les actuacions previstes, el programa contemplava la renovació del 56% dels ascensors dels barris de muntanya. En concret, 26 intervencions, de les quals 15 al districte de Nou Barris.

NO T'HO PERDIS: Què fer a Barcelona al març

Vols estar al dia de tot el que es mou a la ciutat? Inscriu-te a la nostra newsletter i tindràs tota la info i els plans que t'agraden per gaudir de Barcelona




Últimes notícies

    Publicitat