Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre a Barcelona la primera pizzeria estil Detroit d'Espanya

Four Corner porta a l'hotel The Hoxton aquesta varietat de pizza quadrada i esponjosa

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

La pizzeria Four Corners, situada al nou hotel The Hoxton (Avinguda Diagonal, 205. 934 86 88 00) a Poblenou, practica aquest estil. I quin coi de pizza és la pizza de Detroit? Doncs una pizza quadrada i esponjosa, amb una vora altíssima i cruixent que es deixa menjar millor que la tradicional napolitana. I que sol enfornar-se en motlles quadrats metàl·lics, que en origen eren les típiques safates de metall per posar sota els cotxes que perdien oli (es diferencia d'una altra pizza de massa grossa veïna, la rodona de Chicago, perquè aquesta darrera porta quantitats industrials de formatge).

I alerta, que la carta de The Hoxton, un hotel quatre estrelles al costat de la seu barcelonina de Mark Zuckerberg –aka Torre Glòries– l'ha dissenyada ni més ni menys que Anthony Falco, guru nord-americà de la pizza, que compta amb fites com la 'hipsterització' gurmet de la pizza napolitana, a l'emblemàtica Roberta's de Brooklyn, cap allà el 2009. 

Four Corners
Foto: The HoxtonFour Corners

Val la pena, la pizza de Four Corners? Molt. No embafa gens, al contrari: és lleugera i esponjosa, i els talls són enormes, amb grans alvèols que delaten una fermentació llarga. I les receptes són delicioses: la vodka meatball, amb mandonguilles, salsa de vodka, parmesà, pecorino, cheddar i alfàbrega, és una bogeria, i tampoc es queda enrere la de mortadel·la amb pesto de festucs. L'oferta és bona: una pizza gran costa 24 euros, però d'una en mengen dues o tres persones de sobres. D'entrant, amanida cèsar o parmigiana, i postres com tiramisú casolà i gelats de Delacrem (dels esmorzars s'encarreguen els magnífics Funky Bakers).

Four Corners
Foto: Four CornersFour Corners

Four Corners es diu així en honor als quatre costats de la porció, i també perquè té quatre espais: una botiga de porcions on menjar o emportar-se uns 'slices' amb una cervesa ben freda (de Garage Beer o La Textil, llaunes de grans birreries locals a preu de botiga), una bodega de queviures amb producte de proximitat, amb vins, embotits, conserves i formatges, un restaurant diàfan elegant i còmode, i una terrassa deliciosa, oculta en aquest ecosistema de places interiors, a l'ombra de l''skyline' del 22@ i que cal gaudir més.

NO T'HO PERDIS: Les millors pizzes de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciut

Últimes notícies

    Publicitat