Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre el pont penjant més llarg del món, i posa la pell de gallina

Finalitzen les obres del Sky Bridge, la passarel·la penjant més llarg del món, amb una llargària de 721 metres

Ed Cunningham
Albert Rodríguez
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Albert Rodríguez
Publicitat

Si tens por a les altures, aquesta no serà la teva atracció preferida. El pots veure a la foto de portada és l'Sky Bridge 721, la nova passarel·la penjant més llarga del món i tota una proesa de l'enginyeria francament aterridora. El pont té una longitud de 721 metres de longitud, està situat a 95 metres d'alçada i fa tan sols 1,2 metres d'amplada. Fins i tot aquells qui no tinguin por a les altures els hi tremolaran les cames en veure'l. 

El Sky Bridge es troba al ressort Dolní Morava, a la regió de Bohemia, a la República Txeca. Situat a la llau de les muntanyes de Jeseník, s'estén pel riu Mlýnsky. Subjectada per sis cordes principals i més de 60 cordes de suport addicionals, la passarel·la creua dues muntanyes, Slaměnka i Chlum. Tota una icona de l'arquitectura en una de les àrees amb major bellesa natural i paisatgística de tot el país. 

Sky Bridge 721
Foto: Dolní Morava Resort /Sky Bridge 721
Sky Bridge 721
Foto: Dolní Morava /Sky Bridge 721

Quan s'obri al públic, l'Sky Bridge es coronarà com el pont penjant més llarg del món. Actualment, aquest títol no té un únic guanyador, sinó que és una posició discutida entre l'Arouca 516, a Portugal, que va completar la seva construcció l'any 2021 amb una longitud de 516 metres. Tot i que, de forma extraoficial, el pont Gandaki Golden al Nepal és el més llarg conegut fins avui en dia, amb una longitud de 567 metres. En qualsevol cas, quan el Sky bridge finalitzi la seva construcció superarà al Gandaki Golden nepalès per més de 154 metres.

A part de l'aclaparadora longitud del pont, el ressort Dolní Morava mereix una visita per se. A l'estiu és famós per les seves rutes de senderisme, ciclisme de muntanya, parcs d'atraccions i muntanyes russes, mentre que a l'hivern és popular per les seves pistes d'esquí. El Sky Bridhe 721 també es troba molt a prop d'una altra atracció: el Sky Walk, una passarel·la en espiral de 55 metres amb unes vistes igual d'impressionants (tot i que menys aterridores) d'aquest paisatge natural.

Sky Bridge 721
Foto: Dolní Morava /Sky Bridge 721

Paral·lelament, els visitants més curiosos també podran visitar una ruta educativa titulada 'Bridge of time' (Pont del temps), una caminada de dos quilòmetres i 90 minuts de duració que portarà als seus visitants per un viatge a través de la història d'aquesta àrea natural, des del 1938 fins al 2021, amb jocs i endevinalles.

Després de més de dos anys de construcció, s'espera que l'Sky Bridge 721 s'inauguri el maig de 2022. Aquí podràs aconseguir més informació sobre el pont i sobre el ressort Dolní Morava. 

NO T'HO PERDIS: Les millors vistes de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat 

Últimes notícies

    Publicitat