Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre el primer hotel rural d'estil japonès de Catalunya

Aquest hotel vol recrear l'experiència d'un 'ryokan' del Japó però a l'entorn del Solsonès i amb productes catalans

Escrit per
Time Out Barcelona Editors
Publicitat

Obre el primer hotel japonès de Catalunya, l'únic del territori on es fusiona la cultura nipona amb la catalana. Es diu Hotel Japonès Puigpinós i és el projecte familiar que Nuri Jou i Tessin Sano, una parella d'arrels catalanes i japoneses que volia recrear un 'ryokan' del Japó però a l'entorn del Solsonès. 

L'hotel es troba en una masia de l'any 1131, propietat de la família, situada a Timoneda, al municipi de Lladurs (Solsonès). L'edifici està restaurat mantenint els elements originaris, però incorporant elements del disseny nipó com tarimes amb 'tatami' i 'futon', cortines 'noren' i inodors automàtics 'washlet', així com una decoració inspirada en la cultura japonesa. 

Els clients que visitin l'Hotel Japonès Puigpinós podran submergir-se en l'experiència d'un 'ryokan', un allotjament tradicional japonès que originalment es va crear per acollir visitants a curt termini, però que avui funciona com un hostal de luxe per a visitants, sobretot occidentals. Per això, els visitants vestiran amb un 'yukata' i unes sandàlies japoneses 'zōri'

Hotel Japonès Puigpinós
Hotel Japonès PuigpinósHotel Japonès Puigpinós

De fet, la parella té coneixements sobre cultura japonesa i una vasta trajectòria al sector del turisme i la gastronomia. L'hotel combinarà l'experiència de Tessin Sano, expert en l'organització de viatges gastronòmics al Japó i en la gestió del restaurant Kinoko de Solsona, amb els coneixements de Nuri Jou, d'una família de tradició agricultora, qui ha creat un hort ecològic d'hortalisses japoneses que es podran degustar a l'hotel. A més, l'hotel oferirà experiències al territori per connectar amb la cultura nipona a l'entorn més proper, com ara tasts de sake, truficultura, ioga, banys de bosc, i cicloturisme. 

Hotel Japonès Puigpinós
Hotel Japonès PuigpinósHotel Japonès Puigpinós

Així mateix, la gastronomia serà un pilar fonamental per a la immersió en la cultura japonesa que l'establiment pretén oferir. A la cuina treballaran la parella Tomoe i Atsushi, que anteriorment van gestionar el restaurant Matatabi a Barcelona, ​​i ara han iniciat el projecte amb els propietaris. El restaurant disposarà de servei de desdejuni, dinar i sopar amb dos menús degustació, basats en la fusió de la cuina catalana i japonesa, amb productes de proximitat i de cultiu propi.  

Hotel Japonès Puigpinós
Hotel Japonès PuigpinósHotel Japonès Puigpinós

L'objectiu de l'Hotel Japonès Puigpinós és traslladar els hostes al Japó a través d'experiències úniques, sense oblidar de fer-los gaudir de l'entorn més immediat i dels productes del territori català. Obrirà les portes al públic el dia 21 d'abril, després de Setmana Santa.

¡Participa a l'enquesta Time Out Index i digues com és realment Barcelona!

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona

Llegeix el número de març de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat  

Últimes notícies

    Publicitat