Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El millor sushi de Barcelona

El millor sushi de Barcelona

Els restaurants japonesos on mai us donaran gat per sashimi!

Sushi curs
Per Ricard Martín |
Advertising

A Barcelona el sushi, més que una moda, és una tradició. Si us cenyiu a aquesta llista de restaurants japonesos us assegurem que teniu garantit menjar el peix més fresc, el tall més fi i l'arròs més ben fet. Però si el peix cru no és la vostra tassa de te, teniu rotllet de menjar japonès per a la resta de la vostra vida: tasteu el millor ramen de Barcelona.I per a l'hora del berenar, podeu descobrir aquesta delícia verda i glutinosa que és el mochi. I si us ve de gust menjar amb la mà i calentet, doncs broquetes i buns.

Recomanat: Els millors restaurants japonesos de Barcelona

18 sushibars per a totes les butxaques

Pakta sushi
© Cristina Reche
Restaurants, Peruana

Pakta

icon-location-pin El Poble-sec

Redefinició radical

El Pakta –el nikkei d’Albert Adrià– més que obrir nous camins del peix els redefineixen. La processó de sushi del menú degustació és més sobrenatural que la Santa Compaña: per espai, cito només el nigiri de calamar amb botàriga o el d'eriçó de mar amb dashi. El secret del sushi? "Cuinar bé l’arròs. I no prémer-lo massa, que quan el mengis es deixi anar l’arròs a la boca”.Això és el que explicava Kyoko Li, qui va ser la 'sushiwoman' de Pakta en els seus inicis. Per a celebracions grosses: el menú degustació surt per 120 euros.

Restaurants, Japonesa

Wakasa

icon-location-pin Gràcia

‘Slow food’ japonès

Encara que hagin canviat d’ubicació, l’entranyable matrimoni ha aconseguit convertir el nou local en una extensió del menjador de casa seva. Als antípodes del disseny cool o la solemnitat minimalista, aquí cal armar-se de paciència (és autèntic slow food, la senyora atén els clients i el marit ho prepara tot ell solet a la barra). Però la seva ventresca de tonyina i els makis de salmó i nap són de proporcions mítiques entre els aficionats. Alerta: l’artesania té un preu.

Advertising
Restaurants, Japonesa

Sakura-Ya

icon-location-pin Les Corts

Peix en barra

No, no estic parlant de varetes de peix. A l’Illa Diagonal trobem la barra de sushi en un centre comercial més veterana d’Espanya (dotze anys en actiu) i la seva categoria l’allunya de la casella de restaurant de centre comercial. És, senzillament, una barra de sushi collonuda implantada allà. I per la pinta de silenciosa dedicació del personal que s’hi asseu, hi vénen pel sushi i no pas per les ofertes de calces. El mestre és japonès, com no podia ser de cap altra manera, i fan servir sempre que poden peix mediterrani. I pel dia del sushi, el 18 de juny, sempre hi trobareu alguna sorpresa.

Shibui
Ivan Giménez
Restaurants, Japonesa

Shibui by Shiaadi

icon-location-pin Eixample

Sushi de fantasia

El grup de restauració asiàtica Shiaadi va adquirir el Shibui, tot un clàssic de la gastronomia japonesa a Barcelona, que va obrir gairebé fa dues dècades. Segons explica el grup de restauració –amb establiments a Cardedeu i Blanes–, la intenció és “modernitzar la gestió i la carta, amb l’obertura a les noves tendències internacionals, i preus continguts i excel·lència, amb menú de migdia a menys de 20 euros”. Hi entren les influències nikkei, però impecables clàssics marca de la casa com el sushi, el wagyu o el bacallà negre no en surten. És a dir, que aquí us podeu cruspir un repertori de sushi de fantasia (sense oblidar els bàsics, és clar): hosomakis, Califòrnia rolls, uramakis i makis calents, però també tempures i yakisobas, els tàrtars, el sukiyaki, els tatakis o les gyozas.

Advertising
Restaurants, Japonesa

Bun Sichi

icon-location-pin Eixample

El mestre proper

D’aspecte humilíssim i obert l'any 1991, Bun Sichi és un referent en la implantació del sushi a Barcelona. L’afable Takashi Komura –res a veure amb els sushiman severs– és d’Osaka, on té més protagonisme el peix blanc. Això es tradueixen uns nigiris de daurada extraordinaris, però els de llom de tonyina i verat, blaus, també són dels millors de la ciutat. Atenció: menú perpetu de 19,95 euros amb sis nigiris i sis makis i entrants calents. Tasteu l’'oshi zushi': arròs premsat en motlles de bambú i peix variat, especialitat cara de veure.

Restaurants, Japonesa

Koyuki

icon-location-pin Eixample

La cuina del Sr. Miyagi

L’aspecte d’encantadora taverna desgavellada –carta llardosa, parets farcides de volums de manga– pot portar el bitlleter a equívocs: el sushi del Koyuki és de primera i el preu ajustat. Si els tasteu entendreu per què a la taula del costat hi ha quatre homes de negocis japonesos entusiasmats. El Sr. Kamo és la viva imatge del sensei de Ralph Macchio, i si voleu gaudir de l’experiència japonesa escurant el plat i no la cartera, opteu pels plats calents de cuina casolana. Aquest és un dels grans veterans de Barcelona, obert a finals dels 80. Immillorables.

Advertising
Restaurants

La cuina de l'Uribou

icon-location-pin Les Corts

Un valor segur

Atsushi Takata és un sushimaster d’aspecte juvenil però amb molta experiència, que ha passat per l’Icho, el Tempura-Ya i el Yashima. “Ni ho decorem gaire ni hi posem massa salsa”, diu impertorbable. Però el sushi és fenomenal, i de preus ajustadíssims: en un menú de migdia de 19,50 euros podem tastar set nigiris finíssims i quatre makis, precedits per una sopa de miso, i una especialitat catalana calenta. De nit, preus amics i recepta catalanojaponesa: temaki de xató! O costella de porc ral. Si volueu festa assequible, opteu pel seu degustació, a 33 € i que acaba en un festival de sushi.

Big Kokka
© Cecilia Diaz
Restaurants, Japonesa

Big Kokka

La gran 'sushiwoman' de Barcelona

L'èxit de la petita barra 'nikkei' del soterrani del Palosanto, el Kokka, va portar al Grupo San Telmo a obrir el seu local més ambiciós. Big Kokka ocupa l'espai d'aquell prodigi d'interiorisme que va ser el Big Fish, al Born. I de la barra 'nikkei' n'agafa l'esperit d'encreuament japonès i peruà però amb molts més recursos. I val a dir que amb un 'dream team' culinari: la cuina va a càrrec del xef peruà Juan Otivo (que ha passat per Astrid y Gastón o el Ceviche 103) i la 'sushiwoman' Kyoko Li, qui va ser mà dreta d'Albert Adrià al Pakta i una de les persones amb més mèrits per haver aconseguit la fita de la Michelin. Sushi com a plaer quotidià: en un cuidadíssim menú de 16 €, sempre podreu acabar amb una opció de sushi de segon.

Advertising
Restaurants, Japonesa

Koy Shunka

icon-location-pin El Gòtic

La grandesa del ‘nigiri’

L’estrella Michelin,  la primera d'un japonès a Barcelona, és merescuda, a faltaria més. La cuina és estratosfèrica, però aquí la grandesa ve donada pels nigiris: surten directament de les mans de Hideki Mtsuhisa i arriben a la nostra boca sense alteració en la temperatura. I s’hi desfan amb tots els gustos potenciats. És una cerimònia on es controla exactament el tall del peix, la quantitat d’arròs i la textura. I fan d’aquest un lloc absolutament ineludible per a qualsevol amant de la cuina japonesa.

Restaurants

Nakashita

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Innovació amable

Arrecerat a la falda de l’Arc de Triomf, el Nakashita acompleix el petit miracle d’oferir un sushi excel·lent a un preu arranat. El shushiman brasiler Marcio Araujo és el punt focal d’atenció d’aquest deliciós raconet: des de la barra talla i munta delícies com els gunkan –embolcalls d’alga o peix– que contenen fetge de bacallà (cal tastar-los!) o sardina fumada. No són innovadors radicals, però la qualitat i finesa dels seus nigiris –atenció al de toro– o d’invencions com el sashimi de carabiner és indiscutible.

Mostra'n més

More to explore

Advertising