Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El millor sushi de Barcelona
Wagokoro
© Irene Fernandez Wagokoro

El millor sushi de Barcelona

Els restaurants japonesos on mai us donaran gat per sashimi!

Per Ricard Martín
Advertising

A Barcelona el sushi, més que una moda, és una tradició. Si us cenyiu a aquesta llista de restaurants japonesos us assegurem que teniu garantit menjar el peix més fresc, el tall més fi i l'arròs més ben fet. Però si el peix cru no és la vostra tassa de te, teniu rotllet de menjar japonès per a la resta de la vostra vida: tasteu el millor ramen de Barcelona. I si voleu seguir amb els sabors asiàtics de qualitat, no deixeu de tastar altres gastronomies irrenunciables, amb els millors restarants xinesos i també els restaurans coreans més espectaculars de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: El millor sushi de Barcelona per emportar i a domicili

 

Wagokoro
© Irene Fernandez

Wagokoro

4 de 5 estrelles
Restaurants Sant Gervasi - Galvany

Darrere Gal·la Placídia hi ha una cantonada amb una gelosia de fusta fosca que capta l’atenció del passavolant: què s’hi cou, allà dins? El 2019 en Kenia Nakamura i l'Anna Perayre van obrir aquest restaurant de cuina japonesa i el seu menú 'kaiseki' és una experiència única, per l’ambient del local –pura tranquil·litat, tot pau– i pel tempo i la precisió ritual de l’elaboració dels plats davant teu.

Amb el seu 'sashimi' entendreu el peix cru com mai: la untuositat del salmó, l’ànima melosa de la gamba, la ductilitat de la tonyina... No tenen cap voluntat provocadora o experimental,  i, tanmateix, tota l’estona puntuen els plats amb sorpreses fantàstiques com la tempura de maduixa, la salsa de calçots i els cubs de gelea reial. Quan surts del Wakogoro, l’esperit, nodrit i en calma, et fa notar que el que s’hi cou, allà dins, és tot un viatge pels sentits, inclosa la ment.

Koy Shunka

Restaurants Japonesa El Gòtic

L’estrella Michelin,  la primera d'un japonès a Barcelona, és merescuda, faltaria més. La cuina és estratosfèrica, però aquí la grandesa ve donada pels nigiris: surten directament de les mans de Hideki Mtsuhisa i arriben a la nostra boca sense alteració en la temperatura. I s’hi desfan amb tots els gustos potenciats. És una cerimònia on es controla exactament el tall del peix, la quantitat d’arròs i la textura. I fan d’aquest un lloc absolutament ineludible per a qualsevol amant de la cuina japonesa.

Advertising

Wakasa

Restaurants Japonesa Gràcia

Encara que hagin canviat d’ubicació, l’entranyable matrimoni ha aconseguit convertir el nou local en una extensió del menjador de casa seva. Als antípodes del disseny cool o la solemnitat minimalista, aquí cal armar-se de paciència (és autèntic slow food, la senyora atén els clients i el marit ho prepara tot ell solet a la barra). Però la seva ventresca de tonyina i els makis de salmó i nap són de proporcions mítiques entre els aficionats. Alerta: l’artesania té un preu. Alerta: només nits, de dimecres a dissabte. 

Shunka
©Scott Chasserot

Shunka

5 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa El Gòtic

La millor cuina japonesa en viu i en directe. Deixeu-los fer. Tallen el sushi amb la destresa d’autòmats i la delicadesa d’un samurai. Senzillament, estem davant d’una de les millors barres de sushi de Barcelona. L’artífex del Shunka (‘aroma de temporada’ en japonès) és Hideki Matsuhisa, qui va començar a posicionar el sushi dins l’alta gastronomia catalana. Procureu reservar taula a la barra per gaudir de l’autèntic espectacle visual i gustatiu. 

Advertising

Sakura-Ya

Restaurants Japonesa Les Corts

 

Peix en barra! No, no estic parlant de varetes de peix. A l’Illa Diagonal trobem la barra de sushi en un centre comercial més veterana d’Espanya, oberta el 2004, i la seva categoria l’allunya de la casella de restaurant de centre comercial. És, senzillament, una barra de sushi collonuda implantada allà. I per la pinta de silenciosa dedicació del personal que s’hi asseu, hi vénen pel sushi i no pas per les ofertes de calces. El mestre és japonès, com no podia ser de cap altra manera, i fan servir sempre que poden peix mediterrani. I pel dia del sushi, el 18 de juny, sempre hi trobareu alguna sorpresa.

Bun Sichi

Restaurants Japonesa Eixample

D’aspecte humilíssim i obert l'any 1991, Bun Sichi és un referent en la implantació del sushi a Barcelona. L’afable Takashi Komura –res a veure amb els 'sushiman severs'– és d’Osaka, on té més protagonisme el peix blanc. Això es tradueixen uns 'nigiris' de daurada extraordinaris, però els de llom de tonyina i verat, blaus, també són dels millors de la ciutat. Atenció: menú de nit perpetu de 19,95 euros amb sis 'nigiris' i sis 'makis' i entrants calents. Tasteu l’'oshi zushi': arròs premsat en motlles de bambú i peix variat, especialitat cara de veure.

Advertising

Nakashita

Restaurants Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Arrecerat a la falda de l’Arc de Triomf, el Nakashita acompleix el petit miracle d’oferir un sushi excel·lent a un preu arranat. El shushiman brasiler Marcio Araujo és el punt focal d’atenció d’aquest deliciós raconet: des de la barra talla i munta delícies com els gunkan –embolcalls d’alga o peix– que contenen fetge de bacallà (cal tastar-los!) o sardina fumada. No són innovadors radicals, però la qualitat i finesa dels seus nigiris –atenció al de toro– o d’invencions com el sashimi de carabiner és indiscutible.

Nomo Gràcia

Restaurants Japonesa Gràcia

Un exemple de fusió amb coneixement de causa –limeña!– és el que trobem al restaurant Nomo. El sushimaster Nao va arribar a Barcelona amb mentalitat ortodoxa, i els germans Molina a poc a poc el van anar convencent de les virtuts del mestissatge culinari. “La cuina japonesa i l’espanyola tenen en comú el màxim respecte als gustos, no els maseguen, diu. Cada dijous és dia de proves, i es fan tests de coses com un nigiri flamejat d’anguila del delta de l’Ebre –brutal!– o un maki de llagostí en tempura, salsa huancaína – habitual de la cuina criolla del Perú–, i olivada.

Advertising
Majide
© Albert Bertran

Majide

Restaurants Japonesa El Raval

Majide és el retorn de Hideki Matsuhisa als orígens del Shunka: una taverna japonesa, una 'izakaya' fina amb sensibilitat i producte d'alta cuina. Majide té una taula comunal, una barra i tauletes amb tota la llum que li falta al Shunka. Hi trobem platets d'intersecció nipona-catalana, com per exemple les espardenyes amb peril·la o la ventresca de tonyina amb eriçó i ous de salmó. I

 Nigiri de Sato i Tanaka
Sato i Tanaka

Sato i Tanaka

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa

Aquest restaurant ha deixat el llistó ben alt en matèria de ‘nigiri’. Zero taules, dues barres, menys de 20 comensals. A cada barra trobem un sushi master diferent. Simetria pura i dura. Els entrants passen de pressa. El tofu d’eriçó, el fetge de rap i les sepietes es volatilitzen.

Són els teloners perfectes per al cap de cartell d’aquest festival, uns 'nigiri' d’un altre planeta. Cuina mil·límetre zero amb peces que no necessiten cap bany de soia. Bogeria desfermada amb el de navalla. El de calamar és mel. Llàgrimes amb el de toro i el d’anguila. Rendició absoluta amb el de gamba vermella (amb el cap polvoritzat per sobre!). Ulls en blanc amb el 'gunkan' d’eriçó!

Advertising

Nomo Sarrià

Restaurants Japonesa Sarrià - Sant Gervasi

El Nomo Sarrià ve a eixugar un dèficit del barri, el de la fusió japonesa-mediterrània. I tanta és la solvència del xef Naoyuki Haginoya en el tema que no els reca fer servir el terme fusió, tant impopular avui en dia. De fet, Haginoya és un dels cuiners asiàtics que millor entén Catalunya.

I això és veu en propostes de plats com els 'makis' de carabiner (acabats amb el suc de la gamba al sushi) i el 'tataki' de moll, amb una frapant presentació que recrea el peix sencer. I el sushi és d'alt nivell.  També és un valor afegit l'immoble: el restaurant ocupa una casa sencera de Major de Sarrià, una finca catalogada del s. XIX on els menjadors s'assimilen a les habitacions.

99 Sushi Bar

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa Sant Gervasi - Galvany

La carta és una mescla de receptes tradicionals del Japó i plats més d’avantguarda en què incorporen productes de sols més propers. Les meves quatre eleccions són unes 'gyozes' de senglar amb ceba caramel·litzada, formatge d’Arzúa i infusió de castanya pilonga, un sashimi de 'toro' amb 'wasabi' fresc, 'maki' de cranc de closca tova i un 'gunkan' de garota nacional. Hi ha molts plats a escollir: les vieires a la graella amb salsa d’ume i mentaiko, o el 'capumiso' de soja fermentada amb algues, trufa, ceba tendra i escuma de tofu.

Advertising
Yashima
© Cristina Reche

Yashima

Restaurants Japonesa Les Corts

Yoshizumi Yamashita va venir d’Hiroshima a mitjan anys setanta a fer de professor d’arts marcials i va acabar obrint un restaurant japonès, m’explica. Aquest home de figura encara muscular em confirma que a Barcelona tots els bons japonesos tenen els mateixos dos proveïdors, i que per afinar la punteria ell organitza una subhasta entre els productes de gamma alta dels dos. Ja sigui al Yamadori (el japonès més veterà de la ciutat, obert el 1977) o al del seu germà petit més solemne, tracten el sushi com si fos un art.

Watatsumi
Foto: Watatsumi

Watatsumi

Restaurants Japonesa La Nova Esquerra de l'Eixample

El Watatsumi és una molt bona excepció a la norma de 'malfieu-vos de menjar en un centre comercial'. El sushi d'aquest restaurant japonès no desmereix les seves vistes, que son les de la darrera planta de Les Arenes. I a més d'un molt complert i solvent repertori de sushi (maki, sashimi, hosomaki, uramaki, temaki, sashimi... el que imagineu ho tenen) hi trobareu un apartat de plat calent, entrants i sopes per acontentar tots els gustos. 

Advertising
Robata
© Maria Dias

Robata Sushi & Grill

Restaurants A la brasa Esquerra de l’Eixample

La Fabiola Lairet és una cuinera veneçolana que va aprendre l'ofici del sushi en una escola californiana, d'un mestre japonès. I més tard va anar a treballar al restaurant que la família del 'sushiman' té a Kobe, Japó. Això la converteix en una de les poques 'sushiwoman' de la ciutat que ha après l'ofici en el país d'origen. Al Robata, restaurant japonès pensat per a tota la família, tant hi trobareu un fenomenal sushi –aquí us en podeu fiar dels california rolls– com peix i carn fets en brasa japonesa ('robata'), tant amb tocs catalans com llatinoamericans. 

Nomo Galvany

4 de 5 estrelles
Restaurants Japonesa Sarrià - Sant Gervasi

El Nomo Galvany és un exemple d’aquest arrelament d’una gastronomia que, sense ser tan rica com la xinesa, agrada molt per la subtilesa i la puresa de les seves receptes, i la seva presentació artesanal. La ment pensant és Nao Haginoya, i el resultat és fantàstic tant per als experts en l’ús dels bastonets com per als que ho fan per primera vegada. L’oferta és extensa, i el sushi i el sashimi són de primeríssima qualitat. Jo tinc predilecció pels maki spicy tuna (amb tonyina, salsa picant i enciam) i pels maki crispy toro roll (amb ventresca de tonyina, pinyons i salsa picant). 

Advertising

Ekubo

Restaurants Barcelona

La Katia Torán ho tenia clar: volia obrir un japonès sense fusions. Producte pur i de proximitat comprat cada matí a la Boqueria, al mercat del Ninot i a Sant Antoni. L’espai just –25 persones– per poder atendre cada comensal amb l’atenció que es mereix i el coneixement d’un xef nipó, Naotaka Takayama, capaç de controlar amb precisió la frescor i el tall de cada peix.

Fukamura
© Inigo Somovilla

Fukamura

Restaurants

El 'sushimaster' Daisuke Fukamura, que es va donar a conèixer a Espai Kru, Icho i Shibui, ha iniciat una nova aventura en solitari en un petit i acollidor restaurant japonès a Gràcia en el que cerca retrobar-se amb la cuina tradicional del Japó amb influències mediterrànies i un tracte proper amb el client. Cal destacar que Fukamura va començar la seva professió a Asakusasa, un dels barris més populars de Tòquio, i es va especialitzar en sushi i calent al Asakusa Sushi Sei, un restaurant centenari.Després de portar les regnes de restaurants de gran aforament, Fukamura té tan sols capacitat per a 18 comensals. Tenint en compte la seva trajectòria, la cuina compleix les expectatives de sobres: receptari tradicional nipó –producte superlatiu– amb tocs mediterranis i autorals. Sí, el sushi és per treure's el barret, però també convé provar la sopa de miso amb brou de bou i bolets de temporada, el tataki de tonyina amb crema de coliflor amb yuzu, o el filet saltat amb shiitake.

Advertising
Kokka
© Ivan Giménez

Kokka

Restaurants Japonesa

Ubicat al soterrani del Palosanto, el Kokka sedueix amb una barreja colorista de cuina peruana i japonesa. El tiradito de pop i el cebiche són una delícia. El gua bao de cansalada desapareixerà de la cistella en menys de 10 segons. Fan uns nigiris de tonyina deliciosos, però el maki de carn acabarà guanyant la partida. I oblideu- vos del vi: només un psicòpata diria que no al pisco sour amb sake del Kokka.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising