Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right El millor sushi de Barcelona

El millor sushi de Barcelona

Els restaurants japonesos on mai us donaran gat per sashimi!

Sakura Ya
Sakura Ya
Per Ricard Martín |
Advertising

A Barcelona el sushi, més que una moda, és una tradició. Si us cenyiu a aquesta llista de restaurants japonesos us assegurem que teniu garantit menjar el peix més fresc, el tall més fi i l'arròs més ben fet. Però si el peix cru no és la vostra tassa de te, teniu rotllet de menjar japonès per a la resta de la vostra vida: tasteu el millor ramen de Barcelona. I si voleu seguir amb els sabors asiàtics de qualitat, no deixeu de tastar altres gastronomies irrenunciables, amb els millors restarants xinesos i també els restaurans coreans més espectaculars de Barcelona.

NO T'HO PERDIS: Els millors restaurants japonesos de Barcelona

20 sushibars per a totes les butxaques

Pakta sushi
© Cristina Reche
Restaurants, Peruana

Pakta

icon-location-pin El Poble-sec

Redefinició radical

El Pakta –el nikkei d’Albert Adrià– més que obrir nous camins del peix els redefineixen. La processó de sushi del menú degustació és més sobrenatural que la Santa Compaña: per espai, cito només el nigiri de calamar amb botàriga o el d'eriçó de mar amb dashi. El secret del sushi? "Cuinar bé l’arròs. I no prémer-lo massa, que quan el mengis es deixi anar l’arròs a la boca”.Això és el que explicava Kyoko Li, qui va ser la 'sushiwoman' de Pakta en els seus inicis. Per a celebracions grosses: el menú degustació surt per 120 euros.

Wagokoro
© Irene Fernandez
Restaurants

Wagokoro

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Una experiència única

Darrere Gal·la Placídia hi ha una cantonada amb una gelosia de fusta fosca que capta l’atenció del passavolant: què s’hi cou, allà dins? El 2019 en Kenia Nakamura i l'Anna Perayre van obrir aquest restaurant de cuina japonesa i el seu menú 'kaiseki' és una experiència única, per l’ambient del local –pura tranquil·litat, tot pau– i pel tempo i la precisió ritual de l’elaboració dels plats davant teu. Tracten la matèria primera amb una delicadesa inaudita, sigui pop, ànec, vedella o tota de mena de verdures –espinacs, espàrrecs, faves, algues: segons temporada– fetes al punt de cocció perfecte per treure’n el màxim de gust i que la seva textura s’expressi millor. Cada plat és una petita obra d’art de composició, com per exemple l’orada al vapor amb 'umeboshi', bola de tofu i crema de pèsol: cada element participa del conjunt sense perdre ni una unça de personalitat. Amb el seu 'sashimi' s’entenen els peixos com mai: la untuositat del salmó, l’ànima melosa de la gamba, la ductilitat de la tonyina... No tenen cap voluntat provocadora o experimental,  i, tanmateix, tota l’estona puntuen els plats amb sorpreses fantàstiques com la tempura de maduixa, la salsa de calçots i els cubs de gelea reial. Quan surts del Wakogoro, l’esperit, nodrit i en calma, et fa notar que el que s’hi cou, allà dins, és tot un viatge pels sentits, inclosa la ment.

Time Out diu
Advertising
Restaurants, Japonesa

Wakasa

icon-location-pin Gràcia

‘Slow food’ japonès

Encara que hagin canviat d’ubicació, l’entranyable matrimoni ha aconseguit convertir el nou local en una extensió del menjador de casa seva. Als antípodes del disseny cool o la solemnitat minimalista, aquí cal armar-se de paciència (és autèntic slow food, la senyora atén els clients i el marit ho prepara tot ell solet a la barra). Però la seva ventresca de tonyina i els makis de salmó i nap són de proporcions mítiques entre els aficionats. Alerta: l’artesania té un preu.

Restaurants, Japonesa

Sakura-Ya

icon-location-pin Les Corts

Peix en barra

No, no estic parlant de varetes de peix. A l’Illa Diagonal trobem la barra de sushi en un centre comercial més veterana d’Espanya (dotze anys en actiu) i la seva categoria l’allunya de la casella de restaurant de centre comercial. És, senzillament, una barra de sushi collonuda implantada allà. I per la pinta de silenciosa dedicació del personal que s’hi asseu, hi vénen pel sushi i no pas per les ofertes de calces. El mestre és japonès, com no podia ser de cap altra manera, i fan servir sempre que poden peix mediterrani. I pel dia del sushi, el 18 de juny, sempre hi trobareu alguna sorpresa.

Advertising
Shibui
Ivan Giménez
Restaurants, Japonesa

Shibui by Shiaadi

icon-location-pin Eixample

Sushi de fantasia

El grup de restauració asiàtica Shiaadi va adquirir el Shibui, tot un clàssic de la gastronomia japonesa a Barcelona, que va obrir gairebé fa dues dècades. Segons explica el grup de restauració –amb establiments a Cardedeu i Blanes–, la intenció és “modernitzar la gestió i la carta, amb l’obertura a les noves tendències internacionals, i preus continguts i excel·lència, amb menú de migdia a menys de 20 euros”. Hi entren les influències nikkei, però impecables clàssics marca de la casa com el sushi, el wagyu o el bacallà negre no en surten. És a dir, que aquí us podeu cruspir un repertori de sushi de fantasia (sense oblidar els bàsics, és clar): hosomakis, Califòrnia rolls, uramakis i makis calents, però també tempures i yakisobas, els tàrtars, el sukiyaki, els tatakis o les gyozas.

Restaurants, Japonesa

Bun Sichi

icon-location-pin Eixample

El mestre proper

D’aspecte humilíssim i obert l'any 1991, Bun Sichi és un referent en la implantació del sushi a Barcelona. L’afable Takashi Komura –res a veure amb els sushiman severs– és d’Osaka, on té més protagonisme el peix blanc. Això es tradueixen uns nigiris de daurada extraordinaris, però els de llom de tonyina i verat, blaus, també són dels millors de la ciutat. Atenció: menú perpetu de 19,95 euros amb sis nigiris i sis makis i entrants calents. Tasteu l’'oshi zushi': arròs premsat en motlles de bambú i peix variat, especialitat cara de veure.

Advertising
Restaurants, Japonesa

Koyuki

icon-location-pin Eixample

La cuina del Sr. Miyagi

L’aspecte d’encantadora taverna desgavellada –carta llardosa, parets farcides de volums de manga– pot portar el bitlleter a equívocs: el sushi del Koyuki és de primera i el preu ajustat. Si els tasteu entendreu per què a la taula del costat hi ha quatre homes de negocis japonesos entusiasmats. El Sr. Kamo és la viva imatge del sensei de Ralph Macchio, i si voleu gaudir de l’experiència japonesa escurant el plat i no la cartera, opteu pels plats calents de cuina casolana. Aquest és un dels grans veterans de Barcelona, obert a finals dels 80. Immillorables.

Kokka
© Ivan Giménez
Restaurants, Japonesa

Kokka

Delícia 'nikkei'

Ubicat al soterrani del Palosanto, el Kokka sedueix amb una barreja colorista de cuina peruana i japonesa. El tiradito de pop i el cebiche són una delícia. El gua bao de cansalada desapareixerà de la cistella en menys de 10 segons. Fan uns nigiris de tonyina deliciosos, però el maki de carn acabarà guanyant la partida. I oblideu- vos del vi: només un psicòpata diria que no al pisco sour amb sake del Kokka.

Advertising
Restaurants

La cuina de l'Uribou

icon-location-pin Les Corts

Un valor segur

Atsushi Takata és un sushimaster d’aspecte juvenil però amb molta experiència, que ha passat per l’Icho, el Tempura-Ya i el Yashima. “Ni ho decorem gaire ni hi posem massa salsa”, diu impertorbable. Però el sushi és fenomenal, i de preus ajustadíssims: en un menú de migdia de 19,50 euros podem tastar set nigiris finíssims i quatre makis, precedits per una sopa de miso, i una especialitat catalana calenta. De nit, preus amics i recepta catalanojaponesa: temaki de xató! O costella de porc ral. Si volueu festa assequible, opteu pel seu degustació, a 38 € i que acaba en un festival de sushi.

Restaurants, Japonesa

Koy Shunka

icon-location-pin El Gòtic

La grandesa del ‘nigiri’

L’estrella Michelin,  la primera d'un japonès a Barcelona, és merescuda, a faltaria més. La cuina és estratosfèrica, però aquí la grandesa ve donada pels nigiris: surten directament de les mans de Hideki Mtsuhisa i arriben a la nostra boca sense alteració en la temperatura. I s’hi desfan amb tots els gustos potenciats. És una cerimònia on es controla exactament el tall del peix, la quantitat d’arròs i la textura. I fan d’aquest un lloc absolutament ineludible per a qualsevol amant de la cuina japonesa.

Advertising
Restaurants

Nakashita

icon-location-pin Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera

Innovació amable

Arrecerat a la falda de l’Arc de Triomf, el Nakashita acompleix el petit miracle d’oferir un sushi excel·lent a un preu arranat. El shushiman brasiler Marcio Araujo és el punt focal d’atenció d’aquest deliciós raconet: des de la barra talla i munta delícies com els gunkan –embolcalls d’alga o peix– que contenen fetge de bacallà (cal tastar-los!) o sardina fumada. No són innovadors radicals, però la qualitat i finesa dels seus nigiris –atenció al de toro– o d’invencions com el sashimi de carabiner és indiscutible.

Restaurants, Japonesa

Nomo

icon-location-pin Gràcia

El flamejat de Nomo’s

Un exemple de fusió amb coneixement de causa –limeña!– és el que trobem al restaurant Nomo. El sushimaster Nao va arribar a Barcelona amb mentalitat ortodoxa, i els germans Molina a poc a poc el van anar convencent de les virtuts del mestissatge culinari. “La cuina japonesa i l’espanyola tenen en comú el màxim respecte als gustos, no els maseguen, diu. Cada dijous és dia de proves, i es fan tests de coses com un nigiri flamejat d’anguila del delta de l’Ebre –brutal!– o un maki de llagostí en tempura, salsa huancaína – habitual de la cuina criolla del Perú–, i olivada.

Advertising
Restaurants, Japonesa

Nomo Sarrià

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Sushi al Vell Sarrià

Expansió seriosa i pacient: el grup Nomo, en el seu desè aniversari, ha inaugurat el seu cinquè restaurant (el tercer a Barcelona). El Nomo Sarrià ve a eixugar un dèficit del barri, el de la fusió japonesa-mediterrània. I tanta és la solvència del xef Naoyuki Haginoya en el tema que no els reca fer servir el terme fusió, tant impopular avui en dia. De fet, Haginoya és un dels cuiners asiàtics que millor entén Catalunya. I això és veu en propostes de plats com els 'makis' de carabiner (acabats amb el suc de la gamba al sushi) i el 'tataki' de moll, amb una frapant presentació que recrea el peix sencer. I el sushi és d'alt nivell.  També és un valor afegit l'immoble: el restaurant ocupa una casa sencera de Major de Sarrià, una finca catalogada del s. XIX on els menjadors s'assimilen a les habitacions.

Majide
© Albert Bertran
Restaurants, Japonesa

Majide

icon-location-pin El Raval

Majide és el retorn de Hideki Matsuhisa als orígens del Shunka: una taverna japonesa, una 'izakaya' fina amb sensibilitat i producte d'alta cuina. Majide té una taula comunal, una barra i tauletes amb tota la llum que li falta al Shunka. Hi trobem platets d'intersecció nipona-catalana, com per exemple les espardenyes amb peril·la o la ventresca de tonyina amb eriçó i ous de salmó.

Advertising
Restaurants, Japonesa

99 Sushi Bar

icon-location-pin Sant Gervasi - Galvany

Un festival

La carta és una mescla de receptes tradicionals del Japó i plats més d’avantguarda en què incorporen productes de sols més propers. Les meves quatre eleccions són unes 'gyozes' de senglar amb ceba caramel·litzada, formatge d’Arzúa i infusió de castanya pilonga, un sashimi de 'toro' amb 'wasabi' fresc, 'maki' de cranc de closca tova i un 'gunkan' de garota nacional. Hi ha molts plats a escollir: les vieires a la graella amb salsa d’ume i mentaiko, o el 'capumiso' de soja fermentada amb algues, trufa, ceba tendra i escuma de tofu.

Time Out diu
Yashima
© Cristina Reche
Restaurants, Japonesa

Yashima

icon-location-pin Les Corts

Clàssic imbatible

Yoshizumi Yamashita va venir d’Hiroshima a mitjan anys setanta a fer de professor d’arts marcials i va acabar obrint un restaurant japonès, m’explica. Aquest home de figura encara muscular em confirma que a Barcelona tots els bons japonesos tenen els mateixos dos proveïdors, i que per afinar la punteria ell organitza una subhasta entre els productes de gamma alta dels dos. Ja sigui al Yamadori (el japonès més veterà de la ciutat, obert el 1977) o al del seu germà petit més solemne, tracten el sushi com si fos un art.

Advertising
Robata
© Maria Dias
Restaurants, A la brasa

Robata Sushi & Grill

icon-location-pin Esquerra de l’Eixample

Sushi en femení

La Fabiola Lairet és una cuinera veneçolana que va aprendre l'ofici del sushi en una escola californiana, d'un mestre japonès. I més tard va anar a treballar al restaurant que la família del 'sushiman' té a Kobe, Japó. Això la converteix en una de les poques 'sushiwoman' de la ciutat que ha après l'ofici en el país d'origen. Al Robata, restaurant japonès pensat per a tota la família, tant hi trobareu un fenomenal sushi –aquí us en podeu fiar dels california rolls– com peix i carn fets en brasa japonesa ('robata'), tant amb tocs catalans com llatinoamericans. 

Restaurants, Japonesa

Nomo Galvany

icon-location-pin Sarrià - Sant Gervasi

Ai, quins records! Una vegada, poc després de la caiguda del mur de Berlín, em vaig enamorar de la cuina japonesa i vaig portar un grup d’amics a sopar a un restaurant japonès. De sobte, un d’ells va desaparèixer i el vam trobar sota la taula, coent una gamba crua amb un encenedor, mentre repetia: “Tengo hambre, tengo hambre”. Per sort, d’aquella gamba socarrimada dels 70 –gràcies Jean-Louis Neichel!– i de la gamba socarrimada del meu amic han passat molts anys i la cuina japonesa ha arrelat als paladars barcelonins. El Nomo Galvany és un exemple d’aquest arrelament d’una gastronomia que, sense ser tan rica com la xinesa, agrada molt per la subtilesa i la puresa de les seves receptes, i la seva presentació artesanal. A la cuina japonesa la qualitat del producte ha de ser, per força, de primeríssima qualitat, si no volem que ens donin gat per llebre i que ens provoquin una gastroenteritis de cavall. La ment pensant és Nao Haginoya, i el resultat és fantàstic tant per als experts en l’ús dels bastonets com per als que ho fan per primera vegada. L’oferta és extensa, i el sushi i el sashimi són de primeríssima qualitat. Jo tinc predilecció pels maki spicy tuna (amb tonyina, salsa picant i enciam) i pels maki crispy toro roll (amb ventresca de tonyina, pinyons i salsa picant). Hi ha especialitats de la casa. Per exemple, preparen l’age dashi ankou, una cassoleta de rap amb ou escumat i caldo dashi (brou de bonítol sec i algues), però, com que sóc amant del cranc reial des que el

Time Out diu
Advertising
Fukamura
© Inigo Somovilla
Restaurants

Fukamura

Intimitat nipona

El 'sushimaster' Daisuke Fukamura, que es va donar a conèixer a Espai Kru, Icho i Shibui, ha iniciat una nova aventura en solitari en un petit i acollidor restaurant japonès a Gràcia en el que cerca retrobar-se amb la cuina tradicional del Japó amb influències mediterrànies i un tracte proper amb el client. Cal destacar que Fukamura va començar la seva professió a Asakusasa, un dels barris més populars de Tòquio, i es va especialitzar en sushi i calent al Asakusa Sushi Sei, un restaurant centenari.Després de portar les regnes de restaurants de gran aforament, Fukamura té tan sols capacitat per a 18 comensals. Tenint en compte la seva trajectòria, la cuina compleix les expectatives de sobres: receptari tradicional nipó –producte superlatiu– amb tocs mediterranis i autorals. Sí, el sushi és per treure's el barret, però també convé provar la sopa de miso amb brou de bou i bolets de temporada, el tataki de tonyina amb crema de coliflor amb yuzu, o el filet saltat amb shiitake.

Restaurants

Ekubo

icon-location-pin Barcelona

La Katia Torán ho tenia clar: volia obrir un japonès sense fusions. Producte pur i de proximitat comprat cada matí a la Boqueria, al mercat del Ninot i a Sant Antoni. L’espai just –25 persones– per poder atendre cada comensal amb l’atenció que es mereix i el coneixement d’un xef nipó, Naotaka Takayama, capaç de controlar amb precisió la frescor i el tall de cada peix.

Advertising