Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre La Deskomunal, la nova sala de concerts de Barcelona

Es tracta d'un projecte cooperatiu al barri de Sants que també inclou restaurant i l'espai de treball La Comunal

Escrit per
Marc Andreu
Publicitat

Per increïble que sembli, i pocs dies abans d'acabar un "annus horribilis", el 2020 encara guarda alguna notícia de les que fa il·lusió anunciar. De les que sumen en la quota de fets positius de l'any i que ajuden, poc o molt, a fer un balanç no tant negre de l'any que estem a punt de tancar. I, alerta que el més increïble és que té a veure amb la cultura i no ho diem el dia dels sants Innocents! Neix la sala de concerts La Deskomunal, un local amb capacitat per a 200 persones que combinarà l'oferta de música en directe amb activitats pel barri i restaurant.

Nascuts en pandèmia

La sala de concerts és la culminació d'un projecte cooperatiu que neix a principis d'any i que, sorpresa, també es veu obligat a frenar-se per la pandèmia. Els seus impulsors, la majoria ex-socis de dos espais cooperatius ja tancats del barri de Sants (Koitton Club i el bar Kop de Mà), tiren endavant tot i les dificultats i obren la part gastronòmica de La Deskomunal. S'adapten a la normativa amb una oferta per emportar, algun vermut musical i menú diari. I a portes d'acabar l'any han sorprès amb el concert d'inauguració de la sala de concerts, aquest passat dimecres 30 de desembre amb les cantants Anna Andreu i Marina Arrufat.

La notícia suposa la cirereta final d'un espai cultural que vol "ser un punt de trobada del barri i per al barri" on hi pots trobar oferta gastronòmica i cultural de dilluns a dissabte. De la seva carta diuen que és "cuina casolana, de qualitat i de proximitat". Fins ara només era això, amb un escenari de fons que havia servit per alguna xerrada o projecció però que a partir d'ara trencarà el silenci per acollir el primer dels molts concerts que es viuran a La Deskomunal.

Neix La Deskomunal, la nova sala de concerts de Barcelona
FOTO: La DeskomunalEl restaurant de La Deskomunal

Un espai totalment insonoritzat on la música podrà sonar, sense alarmar el veïnat, amb una potència similar a la sala Apolo. L'objectiu d'aquesta nova sala és programar concerts i sessions DJs cada dia de la setmana a partir del mes de març de l'any que ve i fer de La Deskomunal un epicentre frenètic de música en directe on ningú hi passi gana. 

Espai de treball cooperatiu La Comunal
FOTO: La DeskomunalEspai de treball cooperatiu La Comunal

La Deskomunal s'ubica en unes antigues naus industrials transformades en un espai de treball cooperatiu que comparteixen 7 empreses, La Deskomunal inclosa. Al segle XX havia sigut una important fàbrica de veles per a vaixells i des de principis del 2020, un cop inaugurada la reforma, acull un eixam d'iniciatives empresarials.

NO T'HO PERDIS: Els millors concerts del mes a Barcelona

Últimes notícies

    Publicitat