Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obre Salvaje en un local de 2.000 m² a Enric Granados

Reprèn el model de restaurant-club d'alt standing en un espai de 2.000 m² i és el segon més gran de la ciutat

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Si hi ha algun model de negoci que hagi patit el flagell de la pandèmia, aquest és el de restaurant-club nocturn de categoria. Bé, doncs arriba a la ciutat un dels gegants del sector: acaba d'obrir portes Salvaje Barcelona (Enric Granados, 86), el segon restaurant que l'empresa de restauració Grup Salvatge obre a Espanya. El primer es va inaugurar a Madrid el febrer de 2020 i va aconseguir una cosa que sembla impossible: triomfar i consolidar-se en la pitjor catàstrofe sanitària dels últims cent anys amb una oferta de luxe.

Salvaje té la cara visible del xef veneçolà Fermín Azkue -que dirigeix ​​la gastronomia del grup, amb restaurants a Panamà, on va néixer la cadena, Bogotà i Miami, i pròximament també a Cartagena- i promet "un nou concepte de gastronomia japonesa d'autor que barreja disseny, tradició i qualitat". I el tòpic del "marc incomparable" serà cert: Salvaje ocupa els 2.000  que va deixar vacant Bellavista del Jardín del Norte, el monumental restaurant de Leo Messi i Grupo Iglesias que reproduïa un poble i que va tancar a finals del 2018.

Salvaje Barcelona
Foto: Salvaje BarcelonaSalvaje Barcelona

Salvaje no ha pogut obrir fins que s'han alleugerit les restriccions de la Covid-19, perquè el local tindrà un marcat caràcter nocturn: farà un horari d'obertura de 19 a 23 hores, de moment.  I pel que expliquen, farà caure de culs: "Ocuparem tot l'espai disponible, fins i tot una part de la terrassa interior, de 1.000 . Hi haurà un interiorisme exquisit i trencador, amb estàtues d'animals daurats, cocteleria molt potent i taules i reservats exclusius. I un servei que no arribarà a oferir xou, però sí que serà bulliciós, despreocupat i lúdic. Un lloc per veure i deixar-se veure, suposem que hi haurà gent famosa, però sense que la diversió i el brilli-brilli eclipsi una cuina d'alta gamma, molt cuidada", asseguren des del restaurant. Hi haurà espectacle cada nit. 

Azkue, capaç de peces de peix i arròs abracadabrants com l'uramaki de cranc reial, embolicat en fulla de soja i amb mantega trufada –fetes amb un grau de cuina que s'escapa de l'etiqueta de sushi, si parlem només de peix cru- defineix la seva cuina com "ànima llatina, de pares bascos, i amb un bagatge ple d'Europa. Tot això conforma la meva proposta gastronòmica a Salvaje".

Salvaje Barcelona
Foto: Salvaje BarcelonaSalvaje Barcelona

Si hem de fer cas del que s'ha vist a Madrid, Salvaje Barcelona tindrà una barra de sushi fastuosa, de producte superlatiu i mires àmplies –amb forta influència mediterrània i incursions a la cuina nòrdica– i una robata, una brasa japonesa de llenya, a més d'arròs i fideus, tapes de fusió i un petit però abracadabrant apartat vegetarià (alvocats trufats amb salsa ponzu!). A la taula, proteïna noble: vaca rossa gallega, vedella wagyu, carrabiners, saló salvatge d'Alaska o tonyina vermella mediterrani entre altres cotitzadíssims animals estrella.

Salvaje Barcelona
Foto: Salvaje BarcelonaSalvaje Barcelona

A Barcelona, explica Azkue, "la proposta farà un gest de complicitat al producte de mercat i local. Incloure gambes de Palamós, calçots o pèsols de Llavaneres en el nostre 'omakase' és una cosa que està en els nostres plans i oferta". Qui escriu, va acabar el sopar al Salvaje de Madrid amb go-gos ballant a dos pams de la seva wagyu i una bengala a la mà. Sarau i bon menjar: "La serietat de l'oferta culinària no impedeix que a Salvaje menges molt bé i a més passes una bona estona, i si bé és cert que el nostre xou pot trobar-se de forma semblant a altres ciutats del món, la cuina fa que tornis. I la combinació entre tots dos et farà enamorar de Salvaje".

NO T'HO PERDIS: La millor cuina catalana de Barcelona

Llegeix el número de maig de Time Out Barcelona, ​​amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de els millors barris

    Últimes notícies

      Publicitat