Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca

Obriu les portes, entren els Tàpies

Escrit per
Eugènia Sendra
Publicitat

Antoni Tàpies va participar a la Documenta de Kassel del 1964 amb tres obres de gran format. 54 anys després, el tríptic s'exhibirà de nou a Barcelona a l'exposició Antoni Tàpies. Biografia política, que es podrà visitar a partir del 8 de juny.

Les obres provenen del Louisiana Museum de Dinamarca, la Fundació Beyeler, a Suïssa, i l'Artium de Vitòria i mesuren 4 x 2,76 metres.  L'arquitectura de la Fundació ha obligat a desmuntar la porta d'entrada del centre artístic, de vidre, i les peces s'han mogut amb una grua d'aranya i per salvar el desnivell fins a la sala principal, en una operació de gran vistositat.

© Eugènia Sendra

Tàpies va fer les peces el 1963 responent a l'encàrrec de la decennal d'art contemporani de Kassel i del comissari Arnold Bold, qui li va donar carta blanca per fer una obra de grans dimensions. Això coincidia amb l'estrena del flamant pis-estudi del carrer Saragossa, l'ampli espai que Josep Antoni Coderch havia dissenyat per a l'artista. "Tàpies les va penjar juntes però no van tornar a circular unides", ha explicat el director de la Fundació Tàpies, Carles Guerra. "Són peces netament abstractes i representen un clímax, es van carregar de radicalitat política malgrat no tenir un contingut explícit", afegeix Guerra.

La Fundació acollirà la mostra coincidint amb altres exposicions de tint polític a la cartellera. Segons el comissari i director, "la història es repeteix, això és el que crea xoc. Alguns quadres es van fer per referir-se a uns fets [en obres de Tàpies hi ha referències a Puig Antich i Oriol Soler Sugranyes], però els veus ara i són pintures per acompanyar-nos en el present".

Últimes notícies

    Publicitat