Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Orxata i fartó
Foto: ShutterstockOrxata i fartó

Orxata gratis si fas la primera Ruta de l'Orxata!

Les orxateries artesanes de Barcelona s'uneixen en un lobby per difondre el seu producte

Ricard Martín
Escrit per
Ricard Martín
Publicitat

Qui fa la millor orxata de la ciutat? Aquesta pregunta ens l'hem feta tots i les respostes acaben en una discussió en calent (que sempre s'acaba refredant amb una bona orxata). I és precisament la pregunta que no us respondrà la primera Ruta de l'Orxata a Barcelona, un recorregut que ha creat el lobby Orxata Barcelona, nascut per difondre i promoure el consum d'orxata artesana a la ciutat.  

"No busquem respondre la típica pregunta de qui fa la millor orxata de Barcelona", expliquen des del lobby, "sinó potenciar el consum d'una beguda fresca i artesana, i fer que la gent s'adoni que hi ha més possibilitats que demanar una orxata sola: hi ha el Flotador (orxata (amb una bola de gelat), la Murciana (orxata amb granissat de llimona o el Cubanito (orxata amb una bola de xocolata), per dir-ne només tres", matisen.

El mecanisme és molt senzill: cinc de les millors orxateries artesanes de la ciutat s'han unit en una ruta. Són La Campana (Princesa, 36), el Tío Che, La Sirvent, també a Balmes, 130, La Valenciana i la Filloll (Sant Joaquim, 4, a Badalona). Si consumiu en qualsevol d'aquests establiments, us donaran un carnet que anireu segellant. I la sisena orxata surt gratis. Tot un camp de possibilitats si sou orxaters de mena i us moveu amunt i avall de la ciutat. La ruta estará operativa des d'ara fins a mitjan octubre.

Aquesta associació informal –no hi ha cap constitució d'entitat– també vol obrir la imatge "un xic fosca i esotèrica de les orxateries artesanes. Partint des del punt de vista que totes som competència total, ens hem unit per fer que el nostre producte arribi a més públic", expliquen. El perfil tradicional de les orxateries respon al fet que la majoria d'establiments artesans de la ciutat van començar fa més d'un segle i estan regentades per la quarta generació dels fundadors. I el producte es tan bon que com qui diu no requereix modificacions. "Però volem fer un pas més endavant", diuen.   

NO T'HO PERDIS: On trobar la millor orxata de Barcelona 

Llegeix el número de juny de Time Out Barcelona, amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat

Més de identitat de ciutat

    Últimes notícies

      Publicitat