Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Orxata i fartó
Foto: ShutterstockOrxata i fartó

Les 5 millors orxateries de Barcelona

Per amants de l'autèntica orxata, punts cardinals de bona xufla a la ciutat

Manuel Pérez
Escrit per
Manuel Pérez
Publicitat

Quan arriba el bon temps a la ciutat sempre busquem coses ben concretes: la cartellera de cinema a la fresca, la visita a les platges més espectaculars i un bon bany en les millors piscines de Barcelona. Però tanta activitat estival necessita un bon aperitiu, i res més refrescant que una bona orxata. Beguda mitològica valenciana d'origen àrab de mil i una preparacions, la més popular de les quals, la de xufla, ha passat a l'Olimp dels beuratges estivals. Però atenció, no totes les preparacions són igual i presenten la mateixa qualitat. Per arribar a ser bons sommeliers xuflaires, aquí us marquem els temples barcelonins imprescindibles on gaudir de la bona orxata. Ensucreu una mica el vostre estiu.

NO T'HO PERDIS: les millors gelateries de Barcelona.

Planelles Donat
 • Botigues
 • Xocolata i dolçós
 • El Gòtic

És més cèntric dels temples per a 'friquis' orxaters, amb la garantia de romandre obert tots els dies de l'any. La seva oferta de beguda es combina amb un variat ventall de dolços, amb el destacat protagonisme, ja més en clau d'hivern, d'autèntics torrons de Xixona. A la seva botiga complementaria del carrer Cucurulla 9 en trobareu de totes classes. Ah, també venen online.

Orxateria La Valenciana
 • Restaurants
 • Eixample

A part d'una de les millors orxates de la ciutat servida com marca la tradició des de 1910 trobareu deliciosos fartons (la canya d'una pasta semblant a la de l'ensaïmada que tradicionalment acompanya la beguda), aquí els serveixen de tres en tres. Aprofiteu també per tastar altres delícies de rebosteria de temporada preparades al seu obrador.

Publicitat
Orxateria Verdú
 • Botigues
 • Xocolata i dolçós
 • Camp d'en Grassot i Gràcia Nova

Aquest cognom és una referència de l'orxata a l'Eixample Dret (tenen una segona divisió a Bruc, 126) i Gràcia, que abasteix des del seu local del proper Passeig de Sant Joan. Presumeixen de preparar l'orxata diàriament, que acostumen a servir mentre dura la calor, entre primavera i l'inici de tardor. A l'hivern no tanquen, però canvien les tradicionals garrafes per un bon assortiment de torrons artesanals. Pura tradició.

 • Restaurants
 • Sant Martí

Al Poblenou la millor orxataa més de llet merengada, aigua de civada, gelats artesans...es pot degustar en la rotonda més bonica de la Rambla del Poblenou, davant del Casino de l'Aliança. Aquesta casa centenària es va traslladar al seu emplaçament actual perquè una bomba de la guerra civil va enfonsar l'anterior botiga. Història amb sabor.

Publicitat
 • Restaurants
 • Sant Antoni

La 'hipsterització' del barri no ha minvat el seu poder de convocatòria. La gent hi ve amb garrafes. Des de 1920, "el respecte al sabor i a la metodologia tradicional" s'ha convertit en la millor publicitat d'aquest local especialitzat en orxata, gelats i torrons, que també ofereix granissats de llimona, cafè o maduixa, i batuts de fruita amb gelat. La cua de persones que esperen fora de l'establiment dóna fe de la qualitat dels seus productes. Un autèntic clàssic dels estius a Barcelona.

Recomanat
  També t'agradarà
  També t'agradarà
  Publicitat