Global icon-chevron-right Espanya icon-chevron-right Barcelona icon-chevron-right Les 5 millors orxateries de Barcelona

Alerta! Ens esforcem per informar acuradament, però aquests són temps inusuals, així que comprova sempre abans de sortir.

Orxata amb fartons
Foto: Shutterstock Orxata amb fartons

Les 5 millors orxateries de Barcelona

Per amants de l'autèntica orxata, punts cardinals de bona xufla a la ciutat

Per Manuel Pérez
Advertising

Quan arriba el bon temps a la ciutat sempre busquem coses ben concretes: la cartellera de cinema a la fresca, la visita a les platges més espectaculars i un bon bany en les millors piscines de Barcelona. Però tanta activitat estival necessita un bon aperitiu, i res més refrescant que una bona orxata. Beguda mitològica valenciana d'origen àrab de mil i una preparacions, la més popular de les quals, la de xufla, ha passat a l'Olimp dels beuratges estivals. Però atenció, no totes les preparacions són igual i presenten la mateixa qualitat. Per arribar a ser bons sommeliers xuflaires, aquí us marquem els temples barcelonins imprescindibles on gaudir de la bona orxata. Ensucreu una mica el vostre estiu.

NO T'HO PERDIS: les millors gelateries de Barcelona.

5. Planelles Donat

Botigues Xocolata i dolçós El Gòtic

És més cèntric dels temples per a 'friquis' orxaters, amb la garantia de romandre obert tots els dies de l'any. La seva oferta de beguda es combina amb un variat ventall de dolços, amb el destacat protagonisme, ja més en clau d'hivern, d'autèntics torrons de Xixona. A la seva botiga complementaria del carrer Cucurulla 9 en trobareu de totes classes. Ah, també venen online.

4. Orxateria La Valenciana

Restaurants Eixample

A part d'una de les millors orxates de la ciutat servida com marca la tradició des de 1910 trobareu deliciosos fartons (la canya d'una pasta semblant a la de l'ensaïmada que tradicionalment acompanya la beguda), aquí els serveixen de tres en tres. Aprofiteu també per tastar altres delícies de rebosteria de temporada preparades al seu obrador.

Advertising

3. Orxateria Verdú

Botigues Xocolata i dolçós Camp d'en Grassot i Gràcia Nova

Aquest cognom és una referència de l'orxata a l'Eixample Dret (tenen una segona divisió a Bruc, 126) i Gràcia, que abasteix des del seu local del proper Passeig de Sant Joan. Presumeixen de preparar l'orxata diàriament, que acostumen a servir mentre dura la calor, entre primavera i l'inici de tardor. A l'hivern no tanquen, però canvien les tradicionals garrafes per un bon assortiment de torrons artesanals. Pura tradició.

2. El Tío Che

Restaurants Sant Martí

Al Poblenou la millor orxataa més de llet merengada, aigua de civada, gelats artesans...es pot degustar en la rotonda més bonica de la Rambla del Poblenou, davant del Casino de l'Aliança. Aquesta casa centenària es va traslladar al seu emplaçament actual perquè una bomba de la guerra civil va enfonsar l'anterior botiga. Història amb sabor.

Advertising

1. Sirvent

Restaurants Sant Antoni

La 'hipsterització' del barri no ha minvat el seu poder de convocatòria. La gent hi ve amb garrafes. Des de 1920, "el respecte al sabor i a la metodologia tradicional" s'ha convertit en la millor publicitat d'aquest local especialitzat en orxata, gelats i torrons, que també ofereix granissats de llimona, cafè o maduixa, i batuts de fruita amb gelat. La cua de persones que esperen fora de l'establiment dóna fe de la qualitat dels seus productes. Un autèntic clàssic dels estius a Barcelona.

Recomanat

    També t'agradarà

      Advertising