Time Out a la teva bústia d'entrada

Cerca
Sardenya
Foto: Shutterstock

Paguen 15.000 € per viure en aquesta espectacular illa italiana

Sardenya està prenent mesures dràstiques per atraure nous residents a les seves zones rurals

Ed Cunningham
Enora Le Roux
Escrit per
Ed Cunningham
Traduït per
Enora Le Roux
Publicitat

Cansats de la vostra feina a la mateixa ciutat amb la mateixa rutina? Bé, aquí teniu l'oportunitat no només de deixar-ho tot i fugir, sinó de cobrar per fer-ho. L'illa paradisíaca italiana de Sardenya vol donar a la gent 15.000 € per establir-s'hi. Sona idíl·lic, no? 

Doncs no és només això: els diners s'obtenen en forma de subvenció del govern de Sardenya, la qual cosa significa que no cal tornar-los. La proposta pretén combatre la despoblació rural i donar un impuls econòmic a les comunitats de l'illa en dificultats. 

A Sardenya, pels qui no ho sàpiguen, val molt la pena traslladar-s'hi. Es tracta de la segona illa més gran del Mediterrani i és coneguda per ser la llar d'algunes de les platges més grans i verges d'Europa. Amb ciutats plenes de cultura, un gran nombre de dies de sol anuals i un dels indrets amb majors persones centenàries del món, és difícil pensar en un millor lloc on establir-se. 

Com us podeu imaginar, hi ha més d'una condició en el pla de subvenció. Els diners no només s'han de destinar a comprar o reformar un habitatge, sinó que per ser elegibles us heu d'instal·lar en un municipi sard de menys de 3.000 habitants. Els 15.000 € també són un import màxim i la subvenció no pot superar la meitat del cost total de l'habitatge o la reforma. 

En total, s'han reservat 45 milions d'euros per al projecte, que seran suficients perquè almenys 3.000 llars en treguin el màxim profit. 

A què espereu? Aneu a fer les maletes! Segons TheMayor.eu, per poder optar a la subvenció, haureu de registrar la vostra residència a Sardenya al govern local dins dels 18 mesos següents a la vostra arribada. 

NO T'HO PERDIS: Les 25 millors platges de Catalunya

Llegeix el número d'estiu de Time Out Barcelona amb entrevistes, reportatges i les millors recomanacions d'oci i cultura de la ciutat.

Últimes notícies

    Publicitat